Guardiola i els petrodòlars sedueixen la nova joia del Brasil

El davanter Gabriel Jesús, gran promesa de la 'canarinha' olímpica, a un pas de fitxar pel Manchester City

ecarrasco34752014 brazil s gabriel jesus runs with the ball during a practice 160721184346

ecarrasco34752014 brazil s gabriel jesus runs with the ball during a practice 160721184346 / Leo Correa

2
Es llegeix en minuts
EDU SOTOS / TERESÓPOLIS

Al Brasil era un secret a crits. Amb tan sols 19 anys i cara de no haver trencat mai cap plat, el brillant paper del davanter del Palmeiras Gabriel Jesús no només li obriria les portes de la selecció olímpica de bat a bat sinó que el catapultaria a un dels grans clubs d'Europa. Des que la 'Seleçao' es va concentrar en la localitat de Teresópolis per preparar la seva participació en els Jocs Olímpics de Rio 2016, el jugador va aconseguir, gràcies a la seva velocitat i olfacte golejador, robar l'atenció de la premsa sobre el mateix Neymar.

"Ni tan sols Pelé va aconseguir la medalla olímpica, molts grans atletes no l'han aconseguit. És una gran pressió però al mateix temps és la meva oportunitat per entrar en la història del futbol i de la selecció", confessava el somrient debutant dimecres en una entrevista difosa per la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) en què deixava entreveure que faria tot el possible per consagrar-se com a pitxitxi dels Jocs en el mític estadi de Maracaná. Tota una declaració d'intencions i de la seva ambició d'èxits.

LA VISITA DE ROBERT FERNÁNDEZ

De fet, mentre la pentacampiona s'entrenava en el fred de Teresópolis, els grups de periodistes brasilers s'escalfaven comentant quin dels grans clubs del vell continent (Barça, Reial Madrid, PSG, Manchester United o Bayern Munic) es rascaria la butxaca pels 24 milions d'euros que demanava la clàusula del Palmeiras. En un primer moment, les apostes semblaven inclinar-se pel Barça, que el cap de setmana passat havia arribat fins i tot a enviar el seu secretari tècnic, Robert Fernández, amb l'objectiu de veure en acció Gabriel Jesús davant l'Internacional de Porto Alegre. 

No obstant, l'oportuna irrupció del Reial Madrid a principis de setmana amb una sospitosa reunió a la capital dels seus respectius directors esportius, Alexandre Mattos i José Ángel Sánchez, semblava allunyar la possibilitat que el del Palmeiras acabés convertint-se en el quart davanter del FC Barcelona. Quan tot semblava lligat, una oferta estratosfèrica de la Premier League va fer que els dirigents del Palmeiras es tapessin les orelles als cants de sirena de Barça i Reial Madrid.

Tot indica que el davanter  del Palmeiras acabarà a la Premier a canvi de 32 milions. S'incorporaria al desembre

Tot indica, segons publica aquest dijous el diari 'Sport', que el Manchester City de Pep Guardiola tancarà en els pròxims dies el fitxatge de Gabriel Jesús per 32 milions d'euros. Un cop d'autoritat de l'entrenador del sextet, Txiki Begiristain i dels petrodòlars del propietari dels Citizens, el xeic Mansour bin Zayed. Un negoci rodó per a l'humil Palmeiras que serà repartit entre el club (propietari del 30% dels drets), el jugador(25%) i els seus agents Fabio Caran i Cristiano Simoes (22,5%). Un cas que recorda molt el de Neymar pel secretisme i el fort protagonisme dels agents.

Notícies relacionades

Per si no n'hi hagués prou, és molt possible que el Pep li permeti a Gabriel Jesús finalitzar la seva temporada amb el Palmeiras que el pròxim mes de desembre podria proclamar-se campió del Brasileirao per primera vegada des del 1996. Per tant, a l'espera de la imminent eclosió del jove atacant als Jocs Olímpics de Rio 2016 el de Santpedor s'ha garantit una vegada més, com va passar fa un mes amb Nolito, els serveis d'un dels davanters temptejats pel FC Barcelona en aquest mercat de fitxatges. Un costum que comença a causar, i amb raó, certa inquietud entre els culers: els pròxims anys la barreja Guardiola-petrodòlars podria ser massa temptadora fins i tot per als més grans.