Un nou detingut en la trama de dopatge de Sabadell

Els mossos arresten un atleta qatarià al qual suposadament se li van trobar substàncies dopants

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / BARCELONA

Les investigacions policials que dilluns van desarticular la trama de dopatge coneguda ja com a Operació Rial continuen obertes. Els mossos han detingut aquest dimarts un dels atletes que s'allotjaven a l'hotel Arrahona de Sabadell, integrant de la selecció de Qatar, al qual suposadament se li van trobar substàncies dopants en el registre practicat a la seva habitació. Es tracta del tercer arrest i del primer que específicament afecta un atleta en actiu. Si es confirmar oficialment que estava en possessió de productes dopants, ja es considera una infracció esportiva, el fet es cataloga com a positiu i l'afectat s'enfronta a una suspensió de dos anys.

Notícies relacionades

El detingut és l'atleta Mussaeb abdul-Rahaman Balla, nascut al Sudan encara que nacionalitzat a Qatar, especialista de 800 metres i que té 27 anys. Posseeix un bon palmarès en aquesta distància de la qual ha sigut campió asiàtic el 2013, 2014 i 2015. El seu nom s'uneix al del seu entrenador, Jama Adem, cap de la delegació atlètica africana que des de fa quatre anys entrenava a Sabadell. L'altre detingut és un fisioterapeuta, de nacionalitat marroquina, el nom del qual no ha transcendit. Igual que els altres dos arrestats, Balla està a l'espera de passar a disposició judicial.

A l'hotel també hi havia la plusmarquista mundial de 1.500 i millor atleta femenina del 2015, l'etíop Genzebe Dibaba, que s'entrena habitualment a les ordres d'Adem, i que havia arribat fa tres setmanes a Sabadell per preparar els Jocs de Rio.