Copa Amèrica de futbol

L'Argentina liquida Bolívia i s'enfrontarà amb Veneçuela

Messi va jugar tot el segon temps quan el partit ja estava 3-0

Xile va derrotar 4-2 Panamà i dissabte s'enfronta amb Mèxic

L'Argentina liquida Bolívia i s'enfrontarà amb Veneçuela

OTTO GREULE JR (AFP)

2
Es llegeix en minuts
ABEL GILBERT / BUENOS AIRES

Va deixar rivals pel camí com si fossin cons. Va executar un tir lliure que va passar molt a prop de la porteria. Va fer un túnel d'antologia al porter Carlos LampeLeo Messi va jugar 45 minuts davant Bolívia, però aquesta vegada no hi va haver gols. La possibilitat d'atrapar Gabriel Batistuta, artiller històric de la selecció amb 54 dianes, quedarà per dissabte que ve, quan es disputarà l'Argentina-Veneçuela als quarts de finals de la Copa Amèrica Centenari, que es juga als Estats Units.

Una altra vegada, l'entrenador Gerardo 'Tata' Martino ha decidit no arriscar l'astre del Barcelona amb una classificació assegurada. Leo va veure el partit assegut al banc de l'estadi de Seattle, va cridar els gols, i va aguantar la pressió dels seguidors fanàtics que tenia a la seva esquena. Reemplaçament de Gonzalo Higuaín quan el partit ja anava 3-0, amb gols d'Erik Lamela, Ezequiel Lavezzi i Víctor Cuesta. Bolívia es va proposar evitar una humiliació més gran i en cert sentit ho va aconseguir. Els jugadors van intentar no deixar jugar Messi ni que augmentés la diferència. El millor del món es va molestar amb una infracció de Jhasmani Campos. Però cap al final del partit van fer les paus.

“Hem sigut, sobretot, un equip sòlid. Hem fet una bona primera part”, va dir Martino. L'entrenador percep un salt de qualitat en l'equip. “Ens troba en un bon moment amb molts jugadors recuperats i estem bé de cara a la recta final”. Ningú vol subestimar els veneçolans. “Fa una bona Copa i hem de pensar en això”. Quan la premsa li va preguntar si Messi seria titular dissabte que ve, va contestar: “És clar”.

XILE ES CLASSIFICA DE LA MÀ D'ALEXIS

Per la seva banda, Xile va recuperar una mica la seva imatge després de l'ensurt inicial. Va començar perdent davant Panamà 0-1, i va acabar 4-2, disposat a retenir la Copa Amèrica que va guanyar per primera vegada l'any passat al seu país. Va poder capgirar el resultat de la mà d'un inspirat Alexis Sánchez, autor d'un gol extraordinari, potser el millor vist fins ara. També va destacar Arturo Vidal. “Sóc feliç perquè hem aconseguit l'objectiu que teníem pensat, que era classificar-nos a quarts jugant bé, i a més millorant els dos últims partits. Esperem seguir així”, va dir el volant del Bayern Munich.

Notícies relacionades

L'inici en el certamen del conjunt que dirigeix l'argentí Antonio Pizzi no havia sigut el millor: una derrota davant l'Argentina i un agònic i polèmic triomf davant Bolívia. Davant Panamà es va mostrar recuperat. Però aquesta millora no acaba de conformar la premsa xilena. “La selecció nacional s'ha transformat en un equip impredictible. Aquest és un dels grans pecats de l'era Pizzi. Ja no és confiable. Té llums de bon futbol i, a la vegada, cops de foscor que maten qualsevol”, diu 'La Tercera'. Pel diari, una de les sorpreses de Xile té a veure ni més ni menys que amb un Claudio Bravo “temorós i visiblement afectat”.

Xile també té algunes individualitats de pes, com Sánchez i Vidal. Si s'encenen, la 'vermella' s'assembla més al que s'espera de l'equip. Els xilens en tenien prou amb l'empat. Però van anar a buscar la victòria, i es van trobar amb un rival que va intentar lluitar d'igual a igual. Quan es va col·locar a un gol de distància, molts xilens van témer el pitjor. Una altra vegada Sánchez, de cap, va portar la tranquil·litat.