Anàlisi

Conviure amb els temps que corren

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Fins que a Nicolas Sarkozy (2007), en el seu primer any de mandat com a president de la República Francesa, li va agafar per visitar el Tour i proclamar el seu afecte per Luis Ocaña i Miguel Induráin no s'havien vist tants i tants policies en una arribada de la grande boucleFrançois Hollande va mantenir el costum del seu predecessor al Palau de l'Elisi i cada any s'ha deixat veure a la ronda francesa. El dia de la visita presidencial es reforçaven tots els dispositius i l'enviat especial sabia que en aquella etapa tindria complicat moure's per la zona d'arribada.

No obstant, l'any passat va començar a canviar tot. Policies en cada racó, gendarmes amb armilles antibales, com les que van portar els agents que custodiaven l'ascensió a La Toussuire, on Nairo Quintana va atacar Chris Froome, i hi va haver un ambient de seguretat exagerat als Camps Elisis amb centenars de policies mobilitzats, pràcticament un a cada metre de la més famosa avinguda de París.

Notícies relacionades

Al Tour del 2015 es van estrenar els registres per accedir al village, la zona acotada a convidats de la carrera on s'entreguen regals i es degusten productes gastronòmics regionals. A més es va limitar a persones amb acreditació l'entrada a la zona de l'aparcament dels autobusos dels equips, l'únic lloc en què els aficionats poden veure de prop els corredors i aconseguir una foto, un selfie o un autògraf tradicional.

Aquesta primavera ja van ser solemnes les mesures de seguretat a la París-Roubaix, disputada el diumenge 10 d'abril, la primera gran carrera de l'any 2016 al calendari internacional francès. Organitzada pel Tour, allà es van assajar les normes amb què s'haurà de conviure al juliol i amb registres, fins llavors mai vistos, per accedir a tota la zona protegida amb tanques de sortida i una notabilíssima presència de vigilants privats al velòdrom de Roubaix. Són els temps que corren.