Carmena posa urnes cendrer perquè la gent voti qui guanyarà la Champions

L'alcaldessa de Madrid posa en marxa una experiència pilot amb les preferències dels fumadors madrilenys

 

  / EFE / J. P. GANDUL

1
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

Els fumadors madrilenys ja poden manifestar les seves preferències sobre el pròxim campió d'Europa a l'hora de tirar la burilla del cigarret que han consumit. Ho poden fer en unes urnes cendrer instal·lades de moment en dos carrers de Madrid, Montalbán i Bustamante, on, sota la llegenda 'Pròxim campió europeu' hi ha els escuts de l'Atlètic i del Reial Madrid, amb les corresponents ranures a sota perquè els ciutadans hi dipositin les burilles. Al llarg de la setmana se n'instal·laran altres a l'exterior d'un centre hospitalari i en un intercanviador d'autobusos.

Notícies relacionades

Es tracta d'una experiència pilot, que s'ampliarà progressivament i s'aplicarà de manera periòdica per fer un altre tipus de consultes relacionades amb les campanyes de neteja de la ciutat i amb el funcionament del municipi. La prova no té cap cost per a l'Ajuntament de Madrid, ja que ha sigut assumit per la concessionària del contracte de Col·locació i Conservació de Papereres, Plastic Omnium. Si els resultats són satisfactoris, es dotarà aquesta iniciativa de pressupost i s'estendrà a altres parts del municipi.

ANIMAR ELS VEÏNS

L'alcaldessa, Manuela Carmena, ha explicat que es tracta d'animar els veïns a dipositar les burilles a les papereres i ha recordat que els 60.000 contenidors per a residus urbans col·locats ja disposen de cendrer, "cosa que no passa a totes les ciutats". A més, l'equip de Carmena està repartint 38.000 recipients portàtils per mirar d'evitar que els fumadors tirin les restes dels seus cigarrets a terra.