LA PREMIER LEAGUE

Benítez descendeix amb el Newcastle

La golejada del Sunderland davant l'Everton (3-0) envia la Championship les 'garses'

 

  / REUTERS / JASON CAIMDUFF

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Dos mesos després de comprometre's per tres temporades amb el Newcastle, Rafa Benítez va consumar el desastre. Ho va fer des del sofà de casa, veient com el Sunderland tombava l'Everton (3-0) en el partit que tenia ajornat, i així feia impossible la salvació de 'les garses'.

L'equip de Sam Allardyce, un altre 'pes pesant' com Benítez, seguirà a la Premier, mentre que el Newcastle, el Norwich (que va aconseguir aquest dimecres un triomf estèril davant el Watford de Quique Sánchez Flores) i l'Aston Villa jugaran la temporada que ve a la Championship. El Newcastle i el Norwich sumen 34 punts. Ja no poden arribar als 38 del Sunderland, que es va salvar matemàticament i va esclatar d'alegria.

10 PUNTS DE 27

No farà falta, per tant, esperar l'última jornada de la Premier per saber els equips que jugaran en la segona divisió. Els 'Black Cats' van aprofitar a la perfecció el seu partit a casa davant l'Everton per causar el descens del Norwich i del Newcastle de Benítez, que va debutar amb derrota davant el Leicester al març i ha sumat 10 dels 27 punts possibles en els seus nou xocs amb 'les garses'.

Set anys després del seu últim desastre, el Newcastle torna a acomiadar-se de la Premier. En quatre minuts màgics, el Sunderland va certificar la seva permanència amb gols de Patrick van Aanholt (m. 38) i Lamine Kone (m. 42), que també va marcar el tercer (m. 55). Alguns exjugadors mítics del Newcastle, com Alan Shearer Faustino Asprilla, van lamentar l'hecatombe a les xarxes socials. 

DE LA CHAMPIONS A LA CHAMPIONSHIP

Notícies relacionades

Benítez tancarà una temporada terrible a la seva carrera. La va obrir amb les màximes il·lusions al Madrid, però tot es va torçar i va ser acomiadat al gener després de sumar 37 de 54 punts, amb derrotes doloroses com el 0-4 davant el Barça. Tampoc van faltar les crítiques i els retrets dels jugadors, començant per Cristiano RonaldoCristiano Ronaldo.

Al març va tornar a Anglaterra disposat a aixecar el vol. "Som prou bons per quedar-nos a la Premier", va proclamar. Aquest dimecres es va confirmar el desastre. D'aspirar a tot amb el Madrid a un descens amb el NewcastleBenítez va començar a la Champions i va acabar a la Championship. Un curs per oblidar.