El Madrid es classifica per a la final de Milà sense brillantor contra un City sense ambició

Un xut de Bale que va desviar Fernando li dóna un triomf agònic a l'equip de Zidane

aguasch33765186 madrid  04 05 2016   deportes  champions league  s160504224211

aguasch33765186 madrid 04 05 2016 deportes champions league s160504224211 / JOSE LUIS ROCA

4
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

Volia fer història, però l’única cosa que Manuel Pellegrini podrà explicar als seus néts és que va tornar al Bernabéu per intentar classificar el seu equip per a la primera final de la Champions i va fracassar. El tècnic xilè sap que entre el City i el Madrid hi ha moltes diferències. Entre les quals, 10 Copes d’Europa i ara 14 finals de Champions comptant la que ahir va aconseguir l’equip de Zidane. Ho va fer sense brillar i davant d’un rival posseït de la seva impotència i de la seva falta d’ambició. Va vendre molt barat al seu rival el bitllet a Milà, on el Madrid rememorarà la final del 2014 de Lisboa davant de l’Atlètic, després d’un gol de Fernando, que va desviar un xut de Bale, l’home de moda a l’equip blanc.

Sense la intensitat del Bayern-Atlètic,  el Madrid i el City no van mostrar cap pressa per agitar la tarda

Una semifinal de Champions requereix més predisposició al risc i, sobretot, més ambició. El City va arribar a Madrid amb la idea de fer un gol. En tenia prou amb qualsevol empat amb gols, però es va quedar tan sec que amb prou feines va reaccionar quan li va arribar l’aigua al coll. A més a més de trair-se, l’equip anglès no es va ajustar al guió de la que podia ser una gran nit per a la història.

Al davant, el Madrid, acostumat a aquestes batalles, tenia un desafiament que semblava fins a cert punt còmode. El 0-0 de l’anada i l’absència de Silva al Bernabéu minimitzaven els riscos d’un equip acostumat a nits molt més calentes. Molt lluny de la intensitat del xoc entre Bayern i Atlètic, City i Madrid no van demostrar cap pressa per agitar la nit. Tampoc Cristiano semblava el mateix de sempre. Al portuguès se li endevinava un cert vertigen en cada arrencada, la qual acompanyaven alguns rumors a la grada.

El Madrid viatjava en primera pel partit. Lent i previsible, el seu joc s’acoblava a les necessitats del City, que va veure com el central Kompany es trencava als 8 minuts. Els dubtes de Cristiano es van estendre a la resta d’un equip molt parat i sense gaire frescor. La va trobar en una jugada desgraciada de Fernando, que va desviar un xut de Bale amb la dreta que es va colar per l’escaire. Un gol per a una final, però que la UEFA va concedir al defensa del City. Bale segueix sense estrenar-se a la Champions.

El Madrid no va aprofitar la passivitat de  l'equip anglès, un equip tendre i arraulit

El gol va portar un altre disseny en el joc del Madrid. Isco, que va ocupar el lloc de Casemiro, dibuixava la sortida de la pilota amb traç fi, mentre el City es limitava a mirar com viatjava la pilota de costat a costat. Conscient que un gol li donava el pas a la final, l’equip de Pellegrini feia la impressió de no tenir pla B. Tampoc el Madrid aprofitava la passivitat anglesa, i sense notícies d’Agüero o De Bruyne. 

A UN PAS DE L’ABISME

Entre l’absència de futbol i d’intensitat, el Madrid va començar a jugar a un pas de l’abisme. A poc a poc s’imposava el disseny de Pellegrini d’esperar el xut precís d’un franctirador per enviar el Madrid a la lona. Ho hauria pogut impedir Modric, però el croat, sol 

davant de Hart, es va pensar que estava en posició antireglamentària i el seu xut el va parar el meta anglès. Després Bale va enviar amb el cap la pilota al pal i en la següent acció Cristiano es va ajudar de les mans per marcar.

Notícies relacionades

Això passava abans que el Madrid entrés en estat de pànic per la seva incapacitat per tancar el partit. Amb més empenta que encert, el City els va posar la por al cos als de Zidane. Va tremolar el Bernabéu a un minut del final del temps reglamentari amb un xut d’Agüero que va sortir a prop del travesser de la porteria de Keylor Navas.

El Madrid va acabar a l’àrea del City, però amb un ull en el rellotge de l’àrbitre. Només el xiulet va alleujar l’ansietat i va certificar el pas a la final. Ho va fer d’una forma poc brillant, però, com diu Simeone, a aquestes altures només compta el resultat. I el Madrid va guanyar l’eliminatòria per la mínima davant d’un rival que no va veure porteria en 180 minuts. Per segona vegada els dos equips de Madrid es disputaran l’orelluda. La primera se la va endur in extremis el Reial a Lisboa, ara l’Atlètic vol la revenja a Milà.       

Reial Madrid-Manchester City, 1-0

CAMP: Santiago Bernabéu (80.000)