Zidane: "Hem aconseguit alguna cosa, però no hem guanyat res"

Pellegrini recorre a la mala sort per justificar l'eliminació del City

jcarmengol33765473 real madrid s coach zinedine zidane  right  gestur160504234040

jcarmengol33765473 real madrid s coach zinedine zidane right gestur160504234040 / Francisco Seco

2
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

Alegria continguda, però alegria profunda la que manifestaven els protagonista del Reial Madrid després d'haver arribat a la seva segona final de la Champions en tres anys. Alegria continguda la d'un dels grans protagonistes des de la banqueta, Zinedine Zidane, l'home capaç de reflotar un equip desunit del seu tècnic en l'època de Rafa Benítez. "És un dia important perquè hem aconseguit alguna cosa, però no hem guanyat res", advertia el tècnic francès amb l'habitual economia de paraules.

Altres es van deixar anar una mica més després de patir moltíssim, sobretot els últims minuts d'un duel al Bernabéu dominat per l'equip blanc davant un Manchester City que va decebre la majoria. La majoria, menys Sergio Ramos, el capità, que va reivindicar el mèrit d'una nova final, la 14a de l'equip madrileny, aconseguida després d0eliminar successivament el Roma (3r a la Lliga italiana), el Wolfsburg (10è a la Bundesliga) i el City (4t a la Premier). "Hem eliminat un gran equip, malgrat el que puguin dir els altres. Ara ho disfrutarem amb la gent que s'ho mereix. La manera de guanyar és estant junts, i l'equip ha sabut treballar i patir tots junts, amb l'ajuda de l'afició, i hem estat molt seriosos en l'aspecte defensiu, i la que hem tingut davant ha acabat en gol", va resumir Ramos.

Notícies relacionades

Menys convençut de la justícia de la classificació del Madrid es va mostrar el seu exentrenador, Manuel Pellegrini, conductor durant encara unes setmanes més d'un City que va oferir una pobra impressió. Però Pellegrini els va justificar per les baixes de David Silva i Nasri i la urgència de la reaparició d'altres jugadors, com Touré Yaya. "Me n'emporto un regust amarg, no ens mereixíem perdre aquest partit. Un altre empat a zero hauria sigut just, però el Madrid ha tingut sort en el gol, en un partit que no ha sigut gaire creatiu per part de cap dels dos equips. Al final hem pressionat però no hem tingut la claredat per crear ocasions", va manifestar Pellegrini, que, 10 anys després de caure amb el Vila-real, ho va tornar a fer en la mateixa ronda de la Champions amb un City que l'any que ve tindrà nou inquilí a la banqueta, Pep Guardiola.

Tot i no marcar i no igualar, doncs, el seu rècord de 17 gols en una edició de la Champions (la de fa dos anys), Cristiano Ronaldo es va mostrar doblement satisfet, per la classificació i per no ressentir-se de la lesió a la cama dreta. "No he recaigut perquè jo em refaig ràpid i hem fet una bona feina", va comentar el davanter portuguès, que va reivindicar el paper de l'equip --"som justos finalistes"-- i de l'entrenador: "Zidane està tranquil, està fent un treball molt bo i desitjo que pugui seguir perquè l'admiro com a entrenador i persona. L'equip està amb ell perquè és humil, li agrada escoltar els jugadors i aprendre".