El Sevilla, als penals, i el Vila-real passen a semifinals

El Liverpool i el Xakhtar acompanyaran els conjunts espanyols en el sorteig d'avui

jtio33541283 football soccer   sevilla v athletic bilbao   uefa160415001434

jtio33541283 football soccer sevilla v athletic bilbao uefa160415001434 / MARCELO DEL POZO

1

El campió va haver de recórrer a la tanda de penals per doblegar l'Athletic, un duríssim rival que no es va rendir mai i que va portar el partit a la pròrroga. El Liverpool de Jürgen Klopp va remuntar per deixar a la cuneta el seu exequip, el Borussia Dortmund, mentre que el Xakhtar va golejar el Braga.

L'actual campió va veure com l'equip basc igualava l'1-2 de l'anada en un gran partit, ple d'intensitat i amb ocasions per les dues parts. Va caldre una pròrroga en què no va poder participar Aduriz, lesionat (m. 68). El davanter va obrir el marcador d'un fort xut amb la dreta que Soria no va encertar a parar. Gameiro va fer la igualada després d'un contraatac de Vitolo, però Raúl García va marcar de cap. Al temps afegit, San José va treure de la línia de gol una rematada de Coke abans d'arribar als penals, en què un error de Beñat va donar el pas a l'equip andalús (5-4).

Sevilla: Soria; Mariano (Coke, m. 99), Rami, Kolodziejczak, Escudero; Krychowiak, N'Zonzi; Vitolo, Iborra (Cristóforo, m. 66), Krohn-Dehli (Konoplyanka, m. 52); Gameiro.

Athletic: Herrerín; De Marcos, Bóveda (Iturraspe, m. 62), Etxeita, Balenziaga; San José, Beñat; Susaeta, Raúl García, Lekue (Muniain, m. 55); Aduriz (Viguera, m. 69).

Gols: 0-1, Aduriz (m. 57). 1-1, Gameiro (m. 59). 1-2 (m. 80), R. García.

L'equip de Marcelino, que es va imposar 2-1 a El Madrigal, va aprofitar aquesta vegada les ocasions que va fallar en l'anada per convertir el xoc en un tràmit. Per a això en va tenir prou amb 45 minuts, en què va aconseguir un rotund 0-3 contra un rival que va pagar molt car les baixes dels seus centrals. Bakambu va obrir el marcador en un mà a mà amb Bicik. Castillejo va fer el segon d'un fort xut amb l'esquerra i Bruno, de cap, va fer el tercer. Després, Bakambu va ampliar el compte i Dockal i Krejci van marcar per al conjunt txec.

Sparta Praga: Bicik; Kovac, Marecek, Frydec; Konaté, Matejjovski, Dockal, Fatai, Krejci; Julis, Lafata.

Vila-real: Areola; Mario (Costa, m. 56), Bailly, Víctor Ruiz, Rukavina; Denis Suárez (Baptistao, m. 66), Bruno, Trigueros (Dos Santos, m. 61), Castillejo; Soldado, Bakambu.

Gols: 0-1, Bakambu (m. 5). 0-2, Castillejo (m. 43), 0-3, Bruno (m. 45). 0-4 (m. 50), Bakambu. 1-4, Dockal (m. 66). 2-4, Dockal (m. 66).