Vardy acosta el Leicester a conquistar la Premier

L'equip de Ranieri s'imposa al Sunderland (0-2) amb dos gols del davanter anglès

aguasch33488561 football soccer   sunderland v leicester city   ba160410164803

aguasch33488561 football soccer sunderland v leicester city ba160410164803 / Russell Cheyne

2
ALBERT GUASCH / BARCELONA

Un aficionat va comentar a la web de la BBC que la conquista del títol per part del Leicester seria com si un gat s’imposés al Grand National. Exagerada metàfora que reflecteix, en tot cas, la sorpresa que està causant la temporada de l’equip que dirigeix el simpàtic Claudio Ranieri.

El Leicester acarona el títol de Lliga. El gat està a punt de superar els cavalls. Només una tragèdia de grans proporcions faria caure l’actual líder de l’èxit monumental que suposaria guanyar la Premier League.

Diumenge va tornar a desplegar la característica consistència de tot l’any. Ho va fer al camp del Sunderland, un equip que apunta al descens. Jamie Vardy es va convertir en el protagonista a l’anotar els dos gols, tots dos a la segona part, en les dues úniques ocasions de què va disposar l’eficaç davanter anglès.

Després del xiulet final, les imatges de la televisió van detectar l’emoció de Ranieri sobre la gespa. Va semblar ofegar unes llàgrimes després de saludar els seus jugadors i els aficionats que els van acompanyar al nord d’Anglaterra.

Claudio Ranieri

ENTRENADOR DEL LEICESTER

Encara no hem guanyat res. Hem de mantenir-nos tranquils i no parar"

És tan a prop del títol que Ranieri no va tenir més remei que posar certa calma. «Els fans han de seguir somiant però nosaltres hem de seguir concentrats. Encara no hem aconseguit res», va declarar. No és veritat. El seu equip s’ha assegurat en aquesta jornada un lloc a la pròxima edició de la Champions.

Guanyar per creure-hi

El Leicester gaudeix ara d’un avantatge de set punts sobre el Tottenham, que es va imposar amb claredat al Manchester United de Louis Van Gaal (3-0). Queden cinc partits al calendari i el Tottenham de Mauricio Pochettino intenta no posar les coses fàcils al Leicester. La seva victòria es va fonamentar en sis minuts furiosos de la segona part. Al minut 70 va fer el primer gol (Dele Alli); al 74, el segon (Alderweireld), i al 76, el tercer (Lamela)

«Hem de mantenir-nos tranquils, continuar atents, forts, sòlids i no parar. Et dediques a aquesta feina per les emocions que proporciona encara que ara em resulti difícil descriure aquesta emoció», va comentar Ranieri abans de conèixer el resultat del Tottenham.

Ovació contrincant

Els seguidors del Sunderland van aplaudir els jugadors del Leicester al final del partit, fet que va commoure els futbolistes del Leicester, segons Vardy. «Ha sigut una reacció magnífica per part del públic. Hem fet un gran partit. Sabíem que seria difícil, però hem aconseguit imposar-nos. És un pas més en la conquista del títol. Disfrutarem d’aquesta victòria durant tot el dia i la setmana que ve ens entrenarem fort».

El Leicester sobresurt en l’apartat defensiu. Un altre partit que va acabar sense rebre cap gol. Com el Tottenham. «Encara lluitem pel títol. Set punts. Hem guanyat perquè hi creiem», va declarar Pochettino a la BBC en el seu anglès imperfecte. El Liverpool, per la seva banda, va batre l’Stoke (4-1). Bojan va marcar per als visitants.