L'ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

Un autogol del Granada, amb 10, permet empatar a un gris Espanyol

L'equip andalús va jugar més d'una hora amb un menys per l'expulsió de Barral

 

  / MIGUEL ÁNGEL MOLINA

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Ha passat una jornada més i l’Espanyol segueix com estava, amb cinc punts de marge respecte a la zona de descens, en què cau ara el Getafe, igualat amb el Rayo i el Granada. A priori, l’empat sumat a Los Cármenes (1-1) era un bon resultat, però el guió del partit hauria pogut portar els periquitos a un èxit més gran, no pel joc, que va ser decebedor, sinó per les circumstàncies. L’equip andalús va jugar amb 10 més d’una hora per l’expulsió de Barral, però els periquitos es van mostrar inoperants. Només l’afortunat gol en un centre d’Hernán Pérez desviat per Miguel Lopes a la seva pròpia meta va evitar una gran patacada. 

Si la jornada passada el Granada va ser incapaç de superar el Betis jugant gairebé tota la segona part amb un més, ahir va estar a punt d’emportar-se el triomf en inferioritat. Ho va tenir molt a prop l’equip de José González, que va aprofitar la falta d’idees de l’Espanyol per acariciar el triomf. Ningú hauria dit que tenia un home menys sobre la gespa, sobretot per l’espessor d’un bloc que va deixar escapar una oportunitat perfecta per acostar-se més a l’objectiu de la salvació.

Constantin Galca no va tenir manies a reconèixer les carències de l’equip. Tampoc va estar gaire fi el tècnic romanès en els canvis. Van arribar tard, sense assumir riscos quan el panorama era idoni per tombar el rival. «Quan millor estàvem ens han marcat perquè ens hem relaxat. Després ha sigut difícil, han tancat espais, ens ha costat molt marcar. Al final estic content pel punt i l’esforç, però no pel joc. És veritat que s’hauria pogut treure molt més, però també s’hauria pogut perdre», va reflexionar el preparador. 

EL GOL DE ROCHINA

Notícies relacionades

Galca es va decantar per Óscar Duarte per ocupar el lloc  de Diop però va sorprendre al reunir al centre del camp Abraham, Burgui, Marco Asensio i Hernán, que va arribar a ocupar fins a tres posicions. El 4-1-4-1 es va mantenir però no va funcionar bé. L’Espanyol no va jugar a res. És cert que no va patir onze contra onze, però també que va fracassar contra un rival afeblit per l’absurda expulsió de Barral, que va veure dues grogues tan justes com ingènues (m. 4 i 27). Aquella vermella, lluny de tenir un efecte positiu per als periquitos, va causar un curtcircuit. Ricardo Costa va estar a punt de marcar (m. 38) i Rochina, el millor del partit, va posar l’1-0 després d’una possible falta de Success a Javi López.

LA CONSTANCIA D’HERNÁN

Sense fluïdesa ni clarividència van anar passant els minuts sense canviar res. Mamadou va entrar per Burgui en l’únic moviment ressenyable de Galca. Hernán Pérez va passar a l’esquerra i va assumir tota la responsabilitat de l’atac blanc-i-blau. L’Espanyol va despertar d’una lamentable letargia i va començar a creure, comandat pel cor del paraguaià, l’heroi del triomf davant el Rayo. El primer xut a porta periquito va arribar amb un cop de cap de Mamadou (m. 80) i Hernán va salvar almenys un punt amb l’ajuda de Miguel Lopes (m. 83). La pròxima prova serà diumenge a Cornellà amb l’Athletic de Valverde. 

Granada, 1; Espanyol, 1

Gols: 1-0, m. 40: Rochina. 1-1, m. 83: Miguel Lopes, en pròpia meta.