Un Betis molt ambiciós frena la recuperació de l'Espanyol

Tres gols de Rubén Castro, Pezzella i Vargas tornen l'angoixa a Cornellà

segea33038775 espanyol   betis  foto    ignasi paredes160303231508

segea33038775 espanyol betis foto ignasi paredes160303231508

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Quan creia que estava traient el cap del pou. Quan creia haver recuperat, gràcies a l’aposta del vestidor, la fe en Constantin Galca. Quan havia enllaçat el que no s’haiva vist mai, dues victòries seguides: 1-0 davant un devaluat Deportivo i 2-4 contra un desesperat Sporting. Quan havia arribat el moment de clavar una plantofada a la classificació enllaçant una tercera victòria consecutiva, l’Espanyol va topar, de morros (se’ls va destrossar i tot), davant la realitat: encara no està per somriure, encara li queda molt (massa) per lluitar, encara té tant per millorar, que aquest contundent 0-3 davant un portentós Betis, que fins i tot li va remuntar el gol average (els periquitos van guanyar 1-3 al Benito Villamarin), el manté al fang, en la dificultat, en una cua que té, ara sí, fins a set candidats per al descens: Espanyol, Las Palmas, Getafe, Rayo, Granada, Sporting i Llevant.

LA CULPA DEL BETIS

La part dolenta, gairebé el pitjor del que va passar ahir a la nit en un Cornellà-El Prat que va començar a abandonar els seus quan encara quedava un quart d’hora de joc, és que els blanc-i-blaus no poden ni tan sols donar la culpa a la gastroenteritis aguda que van patir vuit dels seus jugadors, ja que sis d’ells (Víctor Álvarez, Víctor Sánchez, Álvaro, Gerard Moreno, Marco Asensio i Hernán Pérez) semblaven prou recuperats per aparèixer a l’equip titular. Ni a la gastroenteritis ni tampoc al porteràs verd-i-blanc, Adán, que no va haver d’esforçar-se gaire, no. L’Espanyol va ser golejat ahir a la nit perquè no va jugar a res, no va saber jugar contra el Betis i va ser absolutament esborrat del camp, des del minut u fins al 93, per un equip que va arribar a Barcelona amb la intenció de demostrar que el canvi d’entrenador, de Pepe Mel a Juan Merino, havia sigut aigua beneita, el relleu perfecte.

Els bètics, que van comptar amb centenars de seguidors a les tribunes de l’estadi periquito, van jugar com un equip gran, immens, poderós en el feu blanc-i-blau. Tot, absolutament tot, el que va passar ahir a la nit a Cornellà va sortir de la ment, estratègia i valentia de Merino i de l’eficàcia, organització, tiqui-taca i bones intencions de Pezzella, Vargas, Fabián, Rubén Castro i l’irreverent Musonda, un noiet de 19 anys belga, amb maneres de l’estil Cristiano Ronaldo, que des de l’inici del partit van portar la iniciativa i van fabricar un futbol d’altíssim nivell amb què van superar, van golejar i van esborrar de la gespa els blanc-i-blaus.

QUATRE DAVANTERS

Notícies relacionades

El Betis va guanyar el partit i va golejar perquè així ho va voler. Podria haver-se frenat, però no ho va fer. Podria haver contemporitzat, però només es va atrevir, o va tenir necessitat de fer-ho, en els primers 15 minuts de la segona part quan ja es veia que ni amb defensa de tres (Álvaro, Duarte i Roco) ni, després, amb fins a quatre davanters (Hernán Pérez, Caicedo, Gerard i Burgui), l’Espanyol era capaç d’inquietar Adán, que va merèixer encaixar, ¡això sí!, el segon gol anul·lat a Gerard (minut 84), que era vàlid perquè el davanter no era en fora de joc.

Però el cert és que el Betis va fer tres obres d’art per fer una gran golejada. Una falta d’estratègia, en el minut 10, va ser arrodonida, ¡és clar!, per Rubén Castro; un set humiliant de Musonda a Javi López a la banda esquerra va acabar en remat de Pezzella (minut 20) i una falta estil Messi, estil CR7 d’abans, de Vargas (m. 71), va tornar el públic periquito a casa seva abans d’hora. 

La fitxa del partit

Àrbitre: Sánchez Martínez (8), murcià.Targetes: Bruno (m. 18), Caicedo (m. 41’), Molinero (m. 69), Hernán (m. 70), Duarte (m. 81),  V. Sánchez (m. 83).Camp: Cornellà-El Prat, amb 23.714 espectadors.