«Som una família»

Gerard Moreno destaca la unió del vestidor com a clau de la reacció periquita «Al final el futbol és just», assegura Galca

 

  / EFE / ALBERTO MORANTE

1
Es llegeix en minuts
RAÚL PANIAGUA

Quan més malament ho tenia Constantin Galca, el vestidor li va donar un cop de mà decisiu per seguir. Els capitans van recolzar el tècnic romanès, van fer pinya i l'equip va reaccionar. A Mestalla, tot i la derrota, va fer el primer pas. La imatge va ser bona, la cúpula va mantenir la calma i la mutació es va confirmar de debò contra el Depor, a Cornellà, i ahir a Gijón. L'Espanyol ja no sembla aquell cadàver que va fracassar a casa davant la Reial. L'autogestió ha funcionat i el panorama pinta molt millor si es manté la línia de les últimes jornades.

«L'equip sempre ha cregut en la seva feina. Hem aconseguit dues victòries consecutives i tenim dos partits més a casa que hem d'aprofitar. Quan l'equip és una família, com aquesta, es pot sortir de sota», va reflexionar Gerard Moreno, que va substituir en l'atac el sancionat Caicedo i va firmar la seva millor actuació de la temporada. «Encara no hem fet res, però són tres punts molt importants. Ara podem afrontar els pròxims compromisos amb més confiança i optimisme», va afegir el punta català. Diop va recolzar els arguments del seu company. «Sumem tres partits fent-ho molt bé. Ara tenim dos partits a casa que s'han de guanyar sí o sí. Segur que l'afició estarà increïble com el dia del Depor i ens donarà ales», va comentar el pivot senegalès, que va tornar a completar un gran xoc a Gijón.

Filosofia retocada

Notícies relacionades

Galca, mentrestant, va destacar la mentalitat de l'equip per capgirar el partit i es va felicitar pels gols del seu trident. També va comentar el seu canvi de plantejament. «Al principi vam proposar anar més avançats, imposar-nos recuperant la pilota ràpida i jugant a prop de la porteria contrària, ara fa uns partits que estem més recolzats, jugant al contraatac».

El tècnic va reconèixer la fortuna en alguns moments del partit, però es va referir també al passat. «Altres vegades hem tingut ocasions per guanyar i hem perdut perquè no hem marcat. Al final el futbol és just», va concloure el míster romanès.