L'ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

Collet: "Comparar el nacionalbarcelonisme amb el nazisme és una autèntica aberració"

L'expresident de l'Espanyol assegura que un descens sense l'arribada de Chen hauria sigut "un cataclisme"

aguasch32235601 cornell  de llobregat 22 12 2015  deportes   junta160104182155

aguasch32235601 cornell de llobregat 22 12 2015 deportes junta160104182155

2
Es llegeix en minuts
RAÚL PANIAGUA / BARCELONA

Joan Collet ha tornat a parlar de la seva etapa a l'Espanyol i de tots els problemes que envolten el club periquito. Cinc setmanes després de deixar la presidència, l'exdirigent ha tornat a comentar una de les frases més polèmiques a la recta final de la seva presidència, quan es va referir a la "maquinària nacionalbarcelonista" per valorar les crítiques per l'agressivitat de l'equip després del 0-0 de la Lliga davant el Barça

"Comparar el nacionalbarcelonisme amb el nazisme és una autèntica aberració", ha dit en una entrevista amb Catalunya Ràdio. "Em refereixo a persones, a tertulians que van col·laborar amb certs mitjans. Ells saben de qui  parlo", ha comentat Collet, que s'ha queixat que Joaquim Maria Puyal no retransmeti els partits de l'Espanyol. "A Catalunya passen coses a les quals volem donar normalitat i no en tenen", ha afegit.

CELEBRACIÓ DE L'EMPAT 

"Em van encendre molt alguns comentaris després de l'empat contra el Barça, són autèntiques ximpleries de gent que no té cap mirament per aquest club. Em van doldre les paraules sobre l'agressivitat i el clàssic estigma que contra el Madrid no es juga igual. Ens deien que a sobre ho celebràvem. ¡Doncs és clar que ho vam celebrar! Va ser un punt molt important contra un rival amb 10 vegades més de pressupost".

Collet també s'ha queixat que a la Copa no es va parlar de les desgràcies que va tenir l'Espanyol. "És molt fàcil dir que l'equip és molt dolent després de perdre 0-5 contra la Reial. Però el mes de gener va ser duríssim. No som tan dolents, el que va passar amb aquest calendari no va ser lògic. En aquesta eliminatòria vam tenir jugadors lesionats i expulsats, després va venir el Madrid, el Vila-real...". 

LA DESTITUCIÓ DE SERGIO

L'expresident també ha parlat de la destitució de Sergio una setmana abans del seu adéu a la cúpula del club. "Va ser una decisió difícil que em va saber greu. Si mires la classificació sembla que va ser un error, però s'ha de valorar a final de temporada, era una qüestió de resultats i dinàmiques", ha remarcat. "Ningú pot dir que jo vaig dubtar d'ell o no li vaig donar la meva confiança durant el seu càrrec. Les decisions les prenen els professionals de l'àrea esportiva". 

En aquest sentit, Collet s'ha referit a Òscar Perarnau, de qui ha reconegut que li va demanar a Raúl Tamudo que formés part de l'àrea esportiva. "No era el moment, estàvem passant per moltes dificultats econòmiques. Galca, en canvi, no m'ho va demanar en cap moment". 

NI UNA TRUCADA

Notícies relacionades

Amb Míster Chen al càrrec no hi ha hagut ni un acostament a l'antic president. "No m'ha cridat ningú ni ho esperava. Suposo que ja ho deuen haver solucionat tot. Ni tan sols hi va haver traspàs de poders. Ja vaig dir que no vam voler posar pals a les rodes", ha assegurat. 

Collet també ha reconegut que no pateix pel descens. "Amb un inversor nou es podria suportar. Sense el senyor Chen baixar a Segona hauria sigut un desastre i, com a mínim, ens hauria abocat a una llei concursal. Hauria suposat un cataclisme econòmic que només s'hauria pogut solucionat d'aquesta manera".