Asensio encén el llum

El centrecampista cedit pel Madrid va marcar el seu primer gol a Primera quan més el necessitava l'Espanyol

Suma vuit assistències però li falta més presència i regularitat

rpaniagua32885653 rcd espanyol   deportivo de la coru a  foto  javi 160221192009

rpaniagua32885653 rcd espanyol deportivo de la coru a foto javi 160221192009

2
Es llegeix en minuts
RAÚL PANIAGUA / BARCELONA

Se l'esperava des de feia molt de temps i va aparèixer en el moment just, en el partit en què Constantin Galca es jugava el cap. La temporada de Marco Asensio (Palma de Mallorca, 21-1-1996) és potser un dels motius pels quals l'Espanyol està en la zona de perill. El seu talent és inqüestionable però li falta continuïtat. Contra el Depor finalment es va deixar anar. Va marcar el gol de la victòria, la seva primera diana a Primera, i va ser el líder que tant necessita un equip sense referents clars.

Va rebre una pilota de Burgui, va baixar la bola amb el pit i va definir de meravella amb l'esquerra, aquella esquerra que va aparèixer amb freqüència en el primer tram de temporada i que tant s'ha trobat a faltar en un mal moment que ha durat massa. L'Espanyol va estar vuit jornades sense guanyar fins que va aparèixer la seva jove estrella per tancar la mala ratxa i avivar les esperances dels periquitos. «Estic molt content pel gol. Tenia ganes de marcar, el triomf ens dóna oxigen. Ens n'estàvem anant avall», va resumir el centrecampista. «Fins ara només havia pogut ajudar amb assistències. Estic segur que aquest gol serà el primer de molts».

Asensio ha donat fins ara vuit assistències de gol, tres contra el Betis (1-3) en el seu millor partit del curs, a mitjans d'octubre. «Sempre hem cregut en nosaltres, som un grup molt unit. Al vestidor ens fem costat tots. Ara estem més alliberats, però encara no hem fet res», va assegurar ahir Asensio, que ja ha disputat 21 partits amb la samarreta periquita. N'hi falten 9 per complir els 30 que es van marcar com a obligatoris en el seu contracte per evitar la penalització econòmica del Madrid. Amb Galca ha jugat en diverses posicions i sembla que es troba còmode en el sistema 4-1-4-1 pel qual aposta ara el tècnic romanès. En aquest esquema Asensio surt des de la dreta amb llibertat de moviments per generar joc.

Protecció del club

Notícies relacionades

Amb tan sols 20 anys, Marco està tenint un aprenentatge accelerat en un Espanyol ubicat a la zona d'alerta. Educat i prudent, també compta amb una protecció especial del club, que cuida molt les seves aparicions. La mort de la seva mare, l'holandesa Maria Gertruida Margaretha, el 2011 va suposar un punt d'inflexió en la vida del jugador, que sempre compta amb l'ànim del seu pare Gilberto i el seu germà Igor.

El triomf contra el Depor es va completar amb una jornada rodona per les derrotes del Granada i el Las Palmas. El descens queda ara a quatre punts i arriben partits contra rivals directes com Sporting, Betis, Rayo i Granada, en què Asensio ha de ser clau. «Me n'alegro per ell, espero que en el futur segueixi fent grans partits perquè el necessitem», va reflexionar Galca. Recuperar l'estrella és la millor notícia per mirar a l'horitzó amb optimisme. Si Asensio encén el llum tot és més senzill.