L'EUROPA LEAGUE

Denis Suárez impulsa el Vila-real (1-0) i el València de Neville apallissa el Rapid (6-0)

El ple espanyol es completa amb la victòria del Sevilla contra el Molde (3-0) i l'Athletic davant el Marsella de Michel (0-1)

rpaniagua32849839 villarreal s defender denis suarez  c  celebrates 160218231714

rpaniagua32849839 villarreal s defender denis suarez c celebrates 160218231714 / JOSE JORDAN

1

El retorn de la Europa League es va saldar aquest dijous amb un ple del futbol espanyol en l'anada dels setzens de final. Els primers a aconseguir la victòria van ser el Vila-real i el Sevilla, que van tombar el Nàpols (1-0) i el Molde noruec (1-0), respectivament. Després va arribar el torn de l'Athletic, que va vèncer a Marsella (0-1) i el València, que va destrossar el Rapid de Viena (6-0).

Un dels millors duels de la jornada se celebrava a El Madrigal. El 'submarí groc' fins i tot haurà de batallar molt per passar a vuitens, però el preciós gol de falta de Denis Suárez a vuit minuts del final deixa en molt bona posició el conjunt de Marcelino.

DOBLET DE LLORENTE

Al Pizjuán, el quadro andalús no va tenir problemes per vèncer l'equip nòrdic, un dels conjunts més febles de la competició. Fernando Llorente (m. 35 i 49) va completar per fi un bon partit i Gameiro (m. 72) va tancar la victòria.

La millor versió del València de Gary Neville va irrompre a la primera part del xoc de Mestalla contra un Rapid sense idees. Un gran Santi Mina va liderar l'aclaparadora posada en escena. Va marcar dos gols i va participar en els altres tres abans del descans, anotats per Dani ParejoÁlvaro Negredo i el portuguès André Gomes. A la segona part, Rodrigo es va sumar a la festa.

GOLÀS D'ADURIZ

L'Athletic, finalment, va accentuar les penúries del Marsella al Velodrome. Un golàs d'Aritz Aduriz, una volea impossible des de la llunyania, va reforçar el conjunt d'Ernesto Valverde (0-1).

El veterà ariet va igualar, amb 26 gols, la seva millor marca golejadora en una temporada i segueix reclamant amb números la trucada de Vicente del Bosque.