LA GRAN CITA DEL FUTBOL AMERICÀ

Els Broncos de Manning es proclamen campions de la Super Bowl

L'equip de Denver s'imposa per 24-10 als Panthers de Carolina

  / AP / GREGORY BULL (AP)

 
Denver Broncos’ quarterback Peyton Manning holds the Vince Lombardi Trophy after the Broncos defeated the Carolina Panthers in the NFL’s Super Bowl 50 football game in Santa Clara, California February 7, 2016.   REUTERS/Mike Blake

/

1
Es llegeix en minuts

El veterà 'quarterback' Peyton Manning, ajudat per una gran defensa, ha portat els Broncos de Denver a proclamar-se campions de la 50a edició de la Super Bowl a l'imposar-se per 24-10 als Panthers de Carolina.

Manning, de 39 anys, es converteix així en el 'quarterback' de més edat que aconsegueix guanyar la Super Bowl i el primer que ho fa amb dos equips diferents --el 2007 va guanyar el títol amb els Colts d'Indianapolis--, i ha arribat quatre vegades a la gran final de la Lliga Nacional de Futbol Americà (NFL). El d'aquest diumenge podria ser el seu últim partit com a professional, ja que s'està plantejant retirar-se.

Els Broncos, que disputaven la vuitena Super Bowl de la seva història, van aconseguir el tercer títol després de guanyar-lo el 1998 i el 1999. Malgrat que la figura de Manning va acaparar tota l'atenció, la gran protagonista del partit i del triomf dels Broncos va tornar a ser la defensa, liderada pel rerelínia extern Von Miller, la gran figura que va forçar dos 'fumbles' (pilota perduda) del mariscal de camp dels Panthers, Cam Newton, que van acabar en les dues anotacions aconseguides pels Broncos. El xutador Brandon McManus va executar tres gols de camp i va acabar la posttemporada perfecte 10-10, nova marca a la NFL.

Per la seva part, Manning va completar 13 de 23 passades per a 141 iardes, sense cap enviament d'anotació, n'hi van interceptar una altra i per primera vegada en la seva carrera en un partit de la fase final el van tombar cinc vegades per deixar en 56,6 l'índex de passador.

Notícies relacionades

El gran derrotat va ser Newton, àlies el 'Superman', que als seus 26 anys, en la primera Super Bowl que disputava, va ser una ombra del jugador més valuós (MVP) que va aconseguir durant la temporada regular.

Els Panthers perden la segona Super Bowl de la seva història després d'haver-ho fet el 2004 davant els Patriots de Nova Anglaterra per 32-29.