LA GRAN CITA DEL FUTBOL AMERICÀ

Beyoncé, Coldplay i Bruno Mars regnen a la Super Bowl

Lady Gaga rep aplaudiments per la seva interpretació de l'himne nacional dels EUA

STEPHEN LAM (REUTERS)

Beyoncé, Coldplay i Bruno Mars regnen a la Super Bowl
Beyoncé, Coldplay i Bruno Mars regnen a la Super Bowl

/

2
Es llegeix en minuts

La cantant Beyoncé va ser l'estrella indiscutible de l'espectacle del descans de la Super Bowl, la final de la Lliga Nacional de futbol americà (NFL) en què els Broncos de Denver es van proclamar campions al vèncer els Panthers de Carolina. Beyoncé va treure el màxim profit de la seva participació en el xou: va actuar amb Bruno Mars i Coldplay, va presentar nova cançó, 'Formation', i va anunciar gira.

Chris Martin i la seva banda, Coldplay, van ser els encarregats d'obrir l'espectacle a l'Estadi Levi's de Santa Clara (Califòrnia), en ple Silicon Valley. El grup va repassar alguns dels seus èxits, com 'Viva la vida', 'Yellow' i 'Paradise'. Després d'ells, va ser el torn de Bruno Mars, que va fer ballar a l'estadi amb el seu èxit més recent, 'Uptown funk!'.

I llavors va aparèixer Beyoncé, vestida de cuir negre, amb els cabells deixats anar, per cantar 'Formation' i liderar el ball d'un exèrcit de dones sobre la gespa de l'estadi. La diva va estar a punt de caure en un moment de l'actuació i a continuació es va unir a Bruno Mars per cantar a duo 'Uptown funk!'.

Després va tornar Coldplay mentre un muntatge de vídeo repassava actuacions passades del descans del Super Bowl, entre elles les de Bruce Springsteen o Michael Jackson. Per tancar, Beyoncé i Mars també van tornar a l'escenari.

A tots ells s'hi van unir Gustavo Dudamel, director de l'orquestra Filharmònica de Los Angeles, i l'orquestra juvenil de la ciutat (YOLA). L'espectacle es va tancar amb focs artificials, un mosaic multicolor a les grades i les paraules 'Believe in love'.

APLAUDIMENTS PER A LADY GAGA

Abans del partit, el centre d'atenció va ser una altra dona, Lady Gaga, l'artista encarregada aquest any d'interpretar l'himne nacional dels EUA. La cantant novaiorquesa ha rebut molt bones crítiques tant als mitjans com a les xarxes socials per la seva interpretació. Amb un vestit jaqueta de color vermell escarlata, el mateix amb què s'havia maquillat les parpelles, i les ungles pintades de blau, Lady Gaga va estar acompanyada per l'actriu Marlee Matlin, que va seguir la lletra de l'himne en el llenguatge per a sords.

Menció a part mereixen els anuncis --s'han pagat fins a 5 milions de dòlars per 30 segons de publicitat--. Els espots de la cervesa Budweiser, amb l'actriu Helen Mirren, i del fabricant Kia, amb l'actor Christopher Walken, van ser entre els més comentats de la nit. També el del 'cadell-mico-nadó' ("puppymonkeybaby") de l'empresa de refrescos Mountain Dew.

Notícies relacionades

Com és tradició, el president dels EUA, Barack Obama, va concedir una entrevista prèvia al partit a la cadena encarregada de la retransmissió, en aquesta ocasió CBS. A l'entrevista s'hi va unir aquesta vegada la primera dama, Michelle Obama, que va explicar que es reuneixen com qualsevol altra família per veure la Super Bowl i que, per a aquesta ocasió, al menú hi hauria dos tipus d'amanida, però també pizza i 'nachos'.

A més, la Casa Blanca va divulgar a Twitter una fotografia dels dos gossos de la família presidencial, Bo i Sunny, preparats per disfrutar de l'esdeveniment esportiu de l'any als EUA.