FINAL DE L'EUROPEU D'HANDBOL

Alemanya deixa Espanya amb una plata amarga a l'Europeu d'handbol

'Els Hispans' s'estavellen davant Wolff, elegit millor porter del torneig, i es queden sense bitllet directe als Jocs de Rio (24-17)

/ EFE / STANISLAW ROZPEDZIK

1
JOSÉ MARÍA EXPÓSITO / BARCELONA

A la quarta tampoc ha pogut ser. Espanya s'ha tornat a quedar a les portes de proclamar-se campiona d'Europa d'handbolAlemanya s'ha imposat sense pal·liatius en la final de Cracòvia per 24 a 17, amb una magnífica actuació del seu porter, Andreas Wolff, elegit millor porter del torneig. La selecció es queda també sense bitllet directe a Rio, una classificació que haurà d'aconseguir en un sempre complicat torneig preolímpic.

La clau de la derrota ha sigut la poca efectivitat en atac. Cap de les dues seleccions ha estat especialment entonada de cara a gol a la primera meitat, però als 10 minuts Alemanya ja tenia un avantatge de 4 gols (5-1) i el primer gol en joc dels Hispans no ha arribat fins al minut 12 (5-2) amb una diana de Raúl Entrerríos, elegit abans de la final jugador més valuós del torneig i sens dubte el millor hispà a la final, amb 9 gols.

ERRORS FATÍDICS

Espanya s'ha encallat en atac i tot i que en la primera mitja hora Arpad Sterbik també ha aconseguit que Alemanya no es disparés en el marcador, la reacció que s'esperava mai ha arribat. Dos llançaments de 7 metres fallats en un minut per Valero i Cañellas han sigut el cop de gràcia per a una selecció amb un joc una mica irregular al llarg del torneig (fins i tot en la victòria inaugural davant Alemanya) però que havia donat una il·lusionant imatge en la semifinal contra Croàcia.

BRONZE PER A CROÀCIA

En el partit pel bronze Croàcia ha sigut molt superior a Noruega, a la qual ha doblegat per 24-31. La selecció balcànica es va adjudicar així l'última plaça directa per al Mundial de França del 2017.