Zidane, recepta per a una afició deprimida

L'arribada del tècnic francès a la banqueta alimenta les expectatives d'un Madrid sota mínims

Zinedine Zidane, en la seva presentació del passat dia 5.

Zinedine Zidane, en la seva presentació del passat dia 5. / EFE / EMILIO NARANJO

3
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

Acaba d'aterrar i ja ha canviat la fesomia d'una afició deprimida. L''efecte Zidane' s'ha instal·lat al Bernabéu, on molts socis celebren l'arribada del tècnic francès com un salvador i, sobretot, com una asseguraça per poder recuperar el millor d'un equip que havia tocat fons amb Benítez i que amenaçava ruïna. Ara, a poques hores d'estrenar-se dissabte davant el Deportivo, el madridisme s'ha posat en mans de 'Zizou' i ha començat a somiar.

Tant és que li falti experiència, cosa que argumenten diversos tècnics per assegurar que no li anirà bé al Madrid. Tant és el sistema que faci servir. Tothom confia en Zidane, incloent-hi la directiva del Madrid, que no ha posat cap objecció que el tècnic francès incorporés la seva gent de confiança amb qui ha treballat en el filial blanc.

PETICIÓ D'ENTRADES

L'impuls de l'arribada de Zidane s'ha traduït en una petició massiva d'entrades per presenciar el xoc contra l'equip gallec, que dirigeix un altre madridista, Víctor Sánchez del Amo. El Deportivo, setè classificat, està a un sol punt dels llocs europeus. Tant hi faria que fos el cuer el que arribés al feu blanc. El Bernabéu s'omplirà, cosa que no passava des del clàssic del mes de novembre.

Zidane ja exerceix d'estimulant  Zidane ja exerceix d'estimulant d'una afició farta de no veure bon futbol ni actitud en els jugadors 

Tot apunta que del depriment marc dels últims partits, on la crispació de la grada era evident, es passarà a una situació més positiva i esperançadora. Zidane ja exerceix d'estimulant d'una afició farta de no veure bon futbol ni bona actitud en uns jugadors més centrats a mesurar els seus esforços per forçar la sortida de Benítez que a agradar a una parròquia que ja no suportava tanta escassetat i que espera amb gran expectació i il·lusió l'arrencada del nou Madrid.

És molt possible fins i tot que Florentino no senti crits demanant-li la dimissióFlorentino dimissió, cosa que s'ha repetit en els últims partits. El problema és si la cosa surt malament. Si el Deportivo treu algun punt o si es fan realitat les previsions pessimistes d'alguns tècnics. L'última correspon a un vell conegut de 'Zizou', Raymond Domenech, exseleccionador francès que va tenir a les seves ordres Zidane i que no guarda una bona opinió d'ell.

CRÍTIQUES DEL SEU EXSELECCIONADOR

Notícies relacionades

"Zidane no és un bon paio. És part del mite. Es va fer un déu humà. Una persona que dóna un cop de cap a algú que l'ha insultat, no hi ha res més humà. Pot despertar emocions en les persones i no només positives. Ara serà jutjat pels resultats. Si és campió, la seva llegenda s'enfortirà. Però si no és així, serà una altra història. Mourinho també era un déu i ja s'ha vist què ha passat", ha apuntat Domenech. També Ottmar Hitzfeld recela de la preparació del nou entrenador del Madrid. "Posar Zidane és una idea demencial, una bogeria. Li ha tocat la loteria", va afirmar l'extècnic del Borussia Dortmund i del Bayern Munic.  

Raymond Domenech

EXSELECCIONADOR FRANCÈS

"Zidane no és un bon paio. És part del mite. Es va fer un déu humà i ara serà jutjat pels resultats"

Mentrestant, Zidane prefereix parar les orelles als que van ser companys seus en aquell Madrid dels 'galàctics'. Figo, Roberto Carlos i Ronaldo Nazário li desitgen sort, però David Beckham va més enllà. "És el millor per al càrrec. Algú que sap guiar amb passió i que no accepta el fracàs en cap nivell. ¿Hi ha res millor que això?", ha afirmat l'exjugador anglès.

Màxima Intensitat 

La tercera sessió d'entrenament ha augmentat el nivell d'intensitat de les dues anteriors. Els jugadors responen a l'esforç que els demana el tècnic, que ha pogut comptar amb tota la plantilla per encarar el matx contra el Deportivo. Zidane oferirà aquest divendres una roda de premsa prèvia al xoc que suposarà la seva estrena a la banqueta blanca. Tal com va anunciar dimarts en la seva presentació, la idea de jugar amb la 'BBC' (Bale, Benzema i Cristiano) es manté. Només falta saber si ho farà amb un 4-3-3 o si ho farà amb el 4-2-3-1 amb què ho feia al Castella. En qualsevol cas, James sembla tenir una plaça en l'equip titular. El colombià és, amb Isco, un dels jugadors que vol recuperar el nou tècnic.