NIT DE PROVES

Adriano, el sisè capità

El futbolista brasiler, el més veterà de l'onze blaugrana, va jugar d'extrem esquerre

2
Es llegeix en minuts
J. T.
VILLANUEVA DE LA SERENA

La polivalència d'Adriano va conduir el futbolista brasiler a exercir d'extrem esquerre, primer, i d'interior després. Sobraven defenses (set per a quatre llocs) i faltaven davanters (n'hi havia dos, Sandro i Munir, més el jove Aitor, pujat del Barça B) i Luis Enrique va traslladar a l'atac, amb plena confiança, Adriano.

No era una posició del tot estranya. Qualsevol és bona per jugar en una temporada amarga. Durant l'estiu va valorar una oferta del Roma, que li oferia més minuts, més diners i més anys de contracte, però el Barça no el va deixar marxar i el va convèncer que el necessitava. I el va seduir amb una futura millora de les condicions laborals. La realitat s'ha revelat molt diferent: el d'ahir va ser el quart partit de la temporada.

El sacrifici de jugar d'extrem implicava un premi: ser capità. Per antiguitat li corresponia, encara que Bartra va debutar quatre mesos abans que ell arribés sense ser membre del primer equip. Absents Iniesta, Messi i Busquets, també Mascherano, i fins i tot Piqué, que ho va ser en absència de tots els anteriors, Adriano va exercir de cap. Entre ell i Douglas, que tornava a la titularitat des de la segona i última vegada que va aparèixer en l'alineació, van executar les accions d'estratègia. Cap va acabar a la xarxa. Només un córner va ser rematat per Bartra entre els tres pals.

Debut de Kaptoum i Aitor

Adriano i Douglas van ser dues de les deu novetats en l'alineació. Luis Enrique va poder practicar una rotació en l'equip com Déu mana. Solament es va mantenir Bartra en l'onze titular respecte al que va jugar a la Lliga. El tècnic també va fer 10 canvis l'any passat en el debut coper d'Osca, l'últim en què s'hi va veure Douglas. La remenada en l'equip va comportar el debut de Kaptoum (camerunès de 19 anys) i després el d'Aitor Cantalapiedra (19) en el seu lloc. Samper ja havia debutat l'any passat.

Notícies relacionades

La principal diferència va ser el resultat. El 0-4 d'aquell dia va convertir la tornada en un tràmit que el Barça va transformar en un festival (8-1). El 0-0 d'ahir a la nit obligarà el quadro blaugrana a un esforç addicional en la tornada, el 2 de desembre, que havia d'haver-se estalviat. «El camp estava en molt mal estat, però això no és excusa», va dir Jordi Masip, mentre els seguidors locals marxava de l'estadi entusiasmats per la bona resposta del seu equip i el resultat.

«He vist l'actitud necessària i estic satisfet del rendiment de l'equip», va afirmar Luis Enrique, que va ponderar «la dificultat» que va saber crear el quadro local amb el seu entusiasme. El tècnic, acrític amb els seus, va felicitar els debutants Kaptoum i Aitor.