L'ELIMINATÒRIA DEL GRUP EUROPEU DE LA COPA DAVIS

Espanya afronta un duel «surrealista»

Nadal obrirà avui a Odense el desigual enfrontament davant el danès MikaelTorpegaard, actual número 822 mundial

1
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN
BARCELONA

Mikael Torpegaard, 21 anys, classificat aquesta setmana al lloc 822 mundial, amb 10 victòries i 5 derrotes en els cinc tornejos ITF que ha disputat aquesta temporada, serà el rival de Rafael Nadal avui (16.00 hores, Teledeporte), en el partit inaugural de l'eliminatòria que Espanya afrontarà davant Dinamarca a Odense corresponent al Grup Europeu.

Mai des que l'ara número 7 mundial juga al circuit ATP s'havia trobat amb un rival amb unrànquing tan baix. L'última vegada que ho va fer va ser el 2002, a 15 anys, en la segona ronda de l'ITF de Gran Canària davant l'alemany Andreas Kauntz (1.092 mundial) al qual va derrotar 6-3 i 6-3. Una diferència abismal. «Surrealista», com ressaltava Frederik Nielsen (154), que s'enfrontarà en el segon individual de la jornada amb David Ferrer (8).

Cap dels 2.500 aficionats danesos que seran presents a les grades pot ni somiar que els seus jugadors tindran la possibilitat no sols de guanyar un partit de l'eliminatòria, sinó ni un set. La incògnita serà veure els jocs que poden aconseguir els danesos davant una Espanya que es presenta a Odense amb un equip per matar mosques a canonades.

LLARGUES ABSÈNCIES / «Estem en una situació que no ens agrada, però és la que és i el que ens toca a hores d'ara és acceptar que som aquí i treballarem per estar aviat en una situació millor per tornar on es mereix Espanya», va valorar Nadal, que torna a l'equip espanyol després d'una absència de dos anys. Encara més llarga és l'absència de Ferrer, que va disputar el seu últim partit fa quatre anys a la final perduda contra la República Txeca a Brno. Nadal i Ferrer van jugar junts per última vegada a la Copa Davis quan van conquistar l'última enciamera a Sevilla el 2011 contra l'Argentina (3-1).

Notícies relacionades

La presència de Nadal i Ferrer a Odense, juntament amb Roberto Bautista i Fernando Verdasco

--que jugaran el doble dissabte-, estava acordada amb la nova capitana Conchita Martínez, després de l'enfrontament de tots els tennistes espanyols amb el president José Luis Escañuela i la que havia de ser capitana, Gala León, que el juliol passat va acabar amb la destitució de tots dos dels seus càrrecs a la federació espanyola.