COPA DAVIS. ESPANYA FORMA UN EQUIP DE LUXE CONTRA DINAMARCA

Conchita torna a reunir Nadal i Ferrer quatre anys després

«Estic contenta pel compromís i la unió de tots els jugadors» valora la capitana

Nadal i Ferrer, amb l’enciamera en la final del 2011 a Sevilla.

Nadal i Ferrer, amb l’enciamera en la final del 2011 a Sevilla. / AFP / CRISTINA QUICLER

2
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN
BARCELONA

Els aficionats danesos que vagin a veure a Odense l'eliminatòria que els seus jugadors disputaran contra Espanya a la Copa Davis estaran de sort ja que podran veure en directe Rafael Nadal i David Ferrer. L'última vegada que els dos jugadors van disputar una eliminatòria junts va ser quan Espanya va conquistar la seva última enciamera, a Sevilla contra l'Argentina, el 2011. Des d'aleshores, els diferents capitans no els havien pogut reunir. L'última vegada que Nadal va formar part de l'equip va ser el 2013 en el partit de permanència a Madrid contra Ucraïna i Ferrer ho va fer en la final del 2012 que Espanya va perdre a Praga contra la República Txeca.

Notícies relacionades

Conchita Martínez, la nova capitana espanyola, ha aconseguit reunir-los un altre cop per disputar l'eliminatòria per la permanència al Grup I europeu contra Dinamarca, del 18 al 20 de setembre. «Sempre vols formar un equip competitiu, però estic més contenta amb el compromís dels jugadors. Era important normalitzar la situació i tranquil·litzar l'ambient per poder tornar a l'elit», va destacar Conchita Martínez, feliç per haver superat la crisi que tenia enfrontat el tennis espanyol amb l'expresident de la federació José Luis Escañuela, que va triar Gala León contra l'opinió dels jugadors. L'expresident ha presentat una demanda en què demana una forta indemnització que s'haurà de resoldre als tribunals.

DIFERÈNCIA ACLAPARADORA / Amb Ferrer (número 7 mundial), i Nadal (8) viatjaran a Odense Roberto Bautista (23) i Fernando Verdasco (42), a més de David Marrero com a suplent. Un equip de luxe davant uns rivals que tenen de número 1 el seu millor classificat, Frederick Nielsen, en el lloc 256 del món. Davant aquesta aclaparadora diferència ningú dubta que, tot i jugar fora i en una superfície ràpida, Espanya aconseguirà una victòria que li permeti aspirar el 2016 a tornar al Grup Mundial. Un objectiu que es va escapar al juliol al perdre contra Rússia a Vladivostok (3-2). Nadal i Ferrer van renunciar a jugar llavors però van prometre tornar. «El David no va poder per una lesió i el Rafa no es veia en condicions. Ara crec que a Nadal li anirà bé viure un ambient d'equip i entrenar-se molt», va dir Conchita Martínez, que no descarta seguir l'any que ve com a capitana. «Ara només penso en Dinamarca, però crec que m'ho podria compaginar amb la Copa Federació, si ho volen».