«Hamilton fa que la gent estimi la F-1»

2
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ / MONZA ENVIAT ESPECIAL

-Dels molts personatges que ha conegut i amb qui ha conviscut, ¿n'hi ha algun a qui admiri?

-Estava unit d'una manera molt estranya a Enzo Ferrari, per qui tenia molt de respecte. I també per Colin Champman. Per tots dos sentia i sento una gran ­admiració.

-¿Alguna decepció? ¿Potser del seu amic Max Mosley?

-¡De cap manera! ¡Seguim sent molt bons amics! M'encantaria que Max tornés. Crec que molta gent a la F-1 ho desitja.

-¿Com creu que la gent el recordarà quan ja no hi sigui?

-Molta gent se sentirà alleujada i feliç quan marxi, això ho tinc claríssim; sí, molt clar.

-Però sempre hi haurà qui mirarà enrere i elogiarà els seus èxits.

-Estimat amic, en aquests temps, la gent no mira enrere.

-Ha dit que Lewis Hamilton és un campió de veritat.

-No ho he dit mai això. Vaig dir que era la millor persona que hem tingut a la F-1. Lewis fa que la gent estimi la F-1. Arriba a una gran porció de gent que no està interessada en la F-1, però que, a través seu, es converteixen en fans, en part de la família de la F-1.

-Fernando Alonso ha canviat d'equip, nova aventura amb McLaren i Honda, ¿va fer el que era correcte?

-Tots, incloent-m'hi jo, és clar, pensàvem que el motor Honda seria fantàstic, així que Fernando va decidir anar a McLaren. Sens dubte, McLaren no està content; sens dubte, Honda no està contenta, i estic absolutament convençut, 100% segur, que Fernando no està content.

-Ja ha sortit el calendari provisional de l'any que ve: 21 carreres. Fa la ­sensació que l'ampliació del calendari es produeix cap a països que tenen molts diners però poca tradició de ­F-1. ¿Li sembla correcta aquesta  inquietant tendència?

-Aquests països de tanta tradició a què es refereix són fantàstics, però no fan els deures. Es pensen que han de ser al calendari per dret propi i se'n van a dormir sense fer el que han de fer, i altres sí que ho fan. Per exemple, Alemanya. No sé què passarà amb ells. Tenim un contracte, però l'han de respectar. Monza és un altre exemple. Està en l'aire, ells saben el que han de fer. ¿Ho faran? No ho sé. I, cregui'm, no parlo només de diners.

-¿No és trist marxar d'aquests països?

-El que és trist és que vam arribar a un acord fa dos anys i se n'han oblidat. La gent creu que només m'interessen els contractes i no és cert. M'agrada més la gent amb qui arribo a acords amb una encaixada de mans.

Notícies relacionades

-Vostè també és molt bo convertint situacions dolentes o desavantatges en negocis, com aquella vegada que, després d'un atracament amb violència, va aprofitar els blaus que tenia a la cara per posar ferit en una campanya per a la marca del rellotge que lluïa aquell dia. El que són capaços de fer per un Hublot, deia aquell eslògan tan oportú.

-Jo sempre penso que les idees són barates. Tothom té idees. El que és difícil és convertir aquestes idees en ­realitat. Cregui'm, això no és fàcil. Això sí, quan les tens, has de defensar-les amb totes les teves forces.