'Mou' sedueix Pedro

El Chelsea s'emporta el davanter del Barça pagant la seva clàusula de 30 milions i complau el tècnic, assetjat per les crítiques

3
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / BARCELONA

assetjat per les crítiques a causa d'una miserable arrencada a la Premier, José Mourinho va desplegar tota la seva capacitat de seducció per conquistar Pedro Rodríguez, el quart davanter del Barça. L'anònim jugador que va projectar Pep Guardiola des de Tercera Divisió fins al paradís futbolístic -ho va guanyar tot amb el Barça, ho va guanyar tot amb Espanya- se'n va a Anglaterra. Però no al United, que semblava el seu destí, sinó a Londres per reunir-se amb Cesc, atrets tots dos pel discurs de Mou. El Chelsea satisfà els desitjos del Barça -pagarà la seva clàusula de 30 milions, però dividida en 28 milions fixos més dos en variables- i Luis Enrique es queda sense el recanvi ideal per al trident. Fins al gener, Munir i Sandro assumiran aquest paper.

Van Gaal el volia a Old Trafford, però Mourinho s'ha sortit finalment amb la seva. El United també volia Cesc i va fracassar en el seu intent de conquistar el centrecampista. Amb Pedro li ha passat el mateix a Van Gaal, cansat el davanter d'esperar i dubtant, al mateix temps, dels peculiars mètodes del tècnic, sobretot després de les seves dues últimes topades amb Valdés, a qui va treure el dorsal i fins i tot la taquilla del vestidor, i De Gea.

NO CONSUMIR-SE A LA BANQUETA / Als seus 28 anys, Pedro no vol ser un inquilí habitual de la banqueta, com li va passar al Camp Nou en la primera temporada en què van coincidir Messi, Suárez i Neymar. Sap que la història s'hauria repetit. Per això, i malgrat que va renovar dos dies abans de la final de Berlín fins al 2019, Pedro tenia clar que no seguiria. El Barça va informar en aquell moment de l'acord, però no va explicar la trampa que contenia: la clàusula de rescissió va passar de 150 milions d'euros a 30.

Ni tan sols el seu gol decisiu a la Supercopa europea en la pròrroga al Sevilla li va fer fer marxa enrere, com va deixar evident amb la distant i freda actitud en la celebració. La tensió es va agreujar al replicar amb duresa a Robert Fernàndez. «M'ha dit que vol marxar», va revelar el nou secretari tècnic del Barça. I Pedro se'n va després d'un estiu agitat on el United va negociar dilluns sense èxit amb el club blaugrana. El Chelsea va ser molt més ràpid.

Mourinho té pressa. I ha demanat a Abramóvitx que obri la caixa per reforçar el campió de la Premier. En 24 hores, va firmar el jove lateral esquerre ghanès Abdul Rahman Baba de l'Augsburg (21 anys) per 18 milions d'euros, que podrien ser 30 en funció de partits jugats. Invertirà 30 en Pedro i en prepara gairebé 50 més per Stones, el prometedor defensa de 21 anys de l'Everton -juga de central i de lateral dret- per completar una revolució total a la plantilla blue després d'haver perdut també aquest agost la Community Shield amb l'Arsenal.

Notícies relacionades

ALTERNATIVES DE CASA / Pedro se'n va perquè no pot competir contra el trident. Ni tampoc amb la gestió de Luis Enrique, que amb prou feines els substituïa. És més, en els seus últims partits amb el Barça la temporada passada va jugar més d'interior al ser Messi, Neymar i Suárez intocables. A Londres, tampoc li serà fàcil, perquè Hazard és l'estrella de Mou i ell lluitarà amb Willian, Oscar, Rémy i fins i tot Ramires, ja que Mou acostuma a usar tres jugadors per darrere del nou: sigui el criticat Diego Costa o Falcao.

Pedrito, el davanter que va marcar en les sis competicions del Barça de Guardiola (2009), se'n va. I es queden Sandro i Munir. I a Luis Enrique li tocarà suplicar perquè no es constipi ningú del trident.