Entre socis i estrelles

Milers de barcelonistes exerceixen el dret al vot barrejats amb ídols com Iniesta, Piqué, Xavi, Puyol i Luis Enrique

La calor no va evitar que 35.646 culers disfrutessin de les activitats

Un nen disfruta de l’accés al Camp Nou durant la jornada d’eleccions a la presidència del Barça.

Un nen disfruta de l’accés al Camp Nou durant la jornada d’eleccions a la presidència del Barça. / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

Eren dels més buscats a l'esplanada del Camp Nou. No eren gaires, només 11 o 12, però se'ls identificava fàcilment perquè anaven carregats amb un dipòsit per a líquids a l'esquena i una espècie de manguera a la mà. No, no repartien cap refresc, cosa que també s'hauria agraït, simplement ruixaven amb aigua vaporitzada els molts socis que els ho demanaven per refrescar-se i combatre la canícula que va castigar amb duresa durant tota la jornada. «Ja he hagut d'omplir 12 vegades el dipòsit», explicava suat un dels nois que oferia aquesta aigua beneïda, mai més ben dit, i que de tant en tant aprofitava per ruixar-se a si mateix quan ningú l'hi reclamava.

Però ni el sol de justícia ni la xafogor van evitar que milers de socis (35.646, segons les xifres donades pel Barça) aprofitessin la jornada electoral per disfrutar de les atraccions muntades pel club per als més petits, que fins i tot van poder jugar a futbol en el mateix Camp Nou, que en els pròxims dies canviarà la gespa. S'ha van passar bé els petits i també els grans, il·lusionats com nens quan posaven orgullosos davant els tres títols aconseguits per l'equip de Luis Enrique: Lliga, Copa i Champions. Tu també ets tricampió era el missatge que donava la benvinguda als socis abans de fotografiar-se amb les lluents copes. Evidentment, era cert. S'havia de ser un tricampió per aguantar la intensa calor i esperar el torn pacientment.

Passat i present

La cua era interminable a l'esplanada de l'estadi per immortalitzar-se amb els trofeus, un triplet històric que lluïa davant l'estàtua de Kubala, l'estrella que va empetitir les Corts i davant la qual van desfilar pacientment milers de barcelonistes. Qui ho sap si algun veterà soci va aprofitar l'ocasió per explicar als néts qui era aquell futbolista de bronze que llueix el 9.

Mentrestant, els ídols del present també van anar desfilant durant el dia. Un dels més matiners va ser Luis Enrique. Després el van seguir el trio de capitans més històric del Barça, tot i que no van votar junts. Hi va irrompre primer Xavi Hernández, el nom del qual encara ressona a l'estadi després del seu recent comiat, que va fer una aturada en les vacances per exercir el seu dret al vot. Carles Puyol tampoc es va voler perdre la cita amb les urnes blaugranes i igualment Iniesta, aquest sí, capità en actiu.

Notícies relacionades

Piqué també va anar a l'estadi amb el seu fill Milan, com els entrenadors dels equips professionals de les seccions. Els dos Xavi Pascual, el de bàsquet i el d'handbol; Marc Carmona, tècnic de l'equip de futbol sala, i Ricard Muñoz, del d'hoquei sobre patins. Més discreta va ser la presència de Sandro Rosell, un fet ja habitual, que hi va fer acte de presència de bon matí, tot al contrari que el president Artur Mas, a qui van acompanyar els crits d'«independència, independència».

També hi va haver circumstàncies curioses, com els dos socis que van anar a votar amb una samarreta del Reial Madrid. Un amb el nom de Figo i el 10 a l'esquena; l'altre, amb la careta de Tomás Roncero. No, no era cap provocació. Es tractava de  bromes de comiat de solter.