UNA JORNADA MOLT MOGUDA

Nervis, suor i molta sufocació

Els quatre presidenciables acaben xops en un tòrrid Camp Nou després de les sessions fotogràfiques

2
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ
BARCELONA

Més que la samarreta, van suar la camisa. I a base de bé. Per la gran xafogor que ahir al migdia queia en un Camp Nou silenciós a les grades però que bullia en les seves entranyes. Per allà rondaven els quatre aspirants a la presidència del Barça, Josep Maria Bartomeu, Joan Laporta, Agustí Benedito i Toni Freixa. Tots amb vestit i corbata, seguits per un seguici d'assessors d'imatge, directors de campanya i caps de premsa. Ja se sap, això és el Barça, Més que un club, i la presidència està en joc. Mentre els socis reflexionaven de cara a la cita d'avui amb les urnes, els candidats no estaven per meditar. Els feien anar amunt i avall segons el que estava previst per cada mitjà per a les fotos que avui il·lustraran moltes de les portades.

Envoltats d'assessors

Primer al camp, amb americana, xutant la pilota; després, al túnel de vestidors, també amb pilota, però sense moviment, i després ja sense pilota. Això sí, un altre cop tots amb americanes. Impossible lluir les camises estampades amb enormes taques de suor a l'estil Cama-cho. «Amb americana, amb americana...», imposava un dels molts assessors que els acompanyaven amb el consentiment general dels afectats després d'uns instants de dubte.

La seqüència transcorria al túnel de vestidors, a la part final dels mítics esglaons que donen accés al terreny de joc i que molts aficionats veneren com si trepitgessin terra sagrada. Per allà circulen diàriament milers de turistes (més d'11.000,  explica alguna guia de l'estadi) que s'arriben al Camp Nou per conèixer-lo per dins, complint el somni que els porta fins a la ciutat. Alguns d'ells, pel que es va veure ahir, fins i tot simulen els moviments dels jugadors abans de saltar al terreny de joc, amb encaixada de mà a un rival inexistent inclosa. ¿Bogeria? No. Simplement passió extrema, desbordada després de passar per davant de les cinc grans fotos que il·lustren els primers passos per aquell corredor màgic: Wembley 92, París 2006, Roma 2009, Wembley 2011 i Berlín 2015. Les cinc Copes d'Europa que han canviat la història del club. El Barça de Messi.

Notícies relacionades

Molts d'aquests visitants van coincidir amb la cita dels candidats amb la premsa i van aprofitar per immortalitzar el moment sense saber qui fotografiaven. «¿Qui són?», preguntava una dona. «Es presenten a les eleccions per presidir el club», responia un guia.

Un cop feta la feina, els aspirants van tornar als seus quarters generals amb ganes de dutxar-se per calmar la sufocació i, també, el mosqueig i els nervis propiciats pel retard de més de mitja hora de Laporta. Mentre els turistes tornaven a envair les entranyes del club, que avui tindrà nou president.