GARCÍA PIMIENTA ESTAVA REORGANITZANT EL FILIAL

Els 'valors' del planter

Bartomeu deixa anar ara que Gerard López serà l'entrenador del Barça B si surt elegit

2
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / BARCELONA

El futur de La Masia preocupa a tots els precandidats. O això diuen. El planter de futbolistes (d'altres disciplines és testimonial per l'absència d'esportistes en els primers equips professionals) és un dels pilars programàtics. Dels valors que s'atribueixen a La Masia (treball, esforç, constància, humilitat, ànim, ambició, etc.) hi va haver ahir una generosa al·lusió en forma de discursos.

Tot va sorgir amb l'aparició de Gerard López com a futur entrenador del Barça B. És l'aposta de Josep Maria Bartomeu, tot just uns dies després d'oficialitzar l'acomiadament de Jordi Vinyals, l'entrenador amb què el filial ha baixat a Segona B. El segon equip ja tenia entrenador. De forma interina, amb Francisco Javier García Pimienta, el tècnic del juvenil A que va substituir Vinyals quan aquest va reemplaçar l'acomiadat Eusebio .

Pimi, com es coneix l'exdavanter de la Lleva del Mini, amb l'aprovació i el recolzament de Jordi Roura i Aureli Altimira i a instàncies del club -quan Bartomeu era president-, va programar la pretemporada del Barça B, altes i baixes. Un portaveu va precisar que no s'anunciarà el nom de l'entrenador fins que es conegui la identitat del nou president. Gerard és ara l'elegit per Bartomeu. Tots dos van subratllar que només hi ha converses i cap acord tancat. Andreu Subies, el president de la Federació Catalana de Futbol, dóna per perdut Gerard: «Em tenia informat d'aquesta possibilitat, li fa molta il·lusió».

Notícies relacionades

A Joan Laporta no li sembla malament el nom de Gerard, però no és el seu candidat. Potser desvelarà el nom del seu elegit avui, quan José Ramón Alexanko sigui presentat a la seu electoral com el nou (i vell) responsable del planter. El que sí que  té clar Laporta és que el futbol base necessita una renovació. «Gairebé podrien tancar La Masia perquè no arriba cap jugador» al primer equip, va denunciar Johan Cruyff, un dels impulsors del planter en la seva època d'entrenador. L'artífex del dream team va prestar la seva firma a Laporta i creu que el retorn de l'expresident és el millor que li pot passar al Barça. Per més que Bartomeu exhibeixi el triplet del primer equip. «També pots dir que el segon equip ha baixat o que el primer no va guanyar res l'any passat», va recordar Cruyff, per exposar un altre punt de vista.

Diferent, també, per opinar de Paul Pogba, el fitxatge pretès per tots els precandidats. Excepte Agustí Benedito, que hi va renunciar al conèixer les xifres de l'operació: 200 milions. Ariedo Braida i Albert Soler demanaran avui al Juventus en nom del Barça que paralitzi qualsevol gestió de traspàs del migcampista fins al dia 19, quan hi hagi nou president.