La junta i el bàsquet

Benedito presenta els 16 directius que l'acompanyaran i Laporta es recolza en Norris, Esteller i Grimau per rellançar la secció

Directiva 8Benedito va presentar les 16 persones que l’acompanyen en la candidatura.

Directiva 8Benedito va presentar les 16 persones que l’acompanyen en la candidatura. / JOAN MONFORT

2
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / BARCELONA

Encara no ha començat la campanya electoral (oficialment s'obrirà el 9 de juliol), però els precandidats convoquen actes com si demà s'acabés el món. Amb una freqüència inversament proporcional a la que es veurà del futur inquilí del despatx presidencial. Les sospites de contraprogramació, són, per ara, insinuacions per malparlar dels altres. Agustí Benedito i Joan Laporta havien anunciat ahir intervencions a la mateixa hora. Toni Freixa i Josep Maria Bartomeu van coincidir a la tarda. Avui, de 12 a 13 hores coincidiran activitats de tres aspirants.

Abans d'anar i tornar a Andorra en la seva frenètica agenda, Benedito va presentar el seu equip. La futura directiva si guanya les eleccions, la segona meitat d'un llarg partit. «Tinc el convenciment que passarem el tall de les firmes i que ho farem folgadament», va exposar, al·ludint a la simbòlica primera part de la contesa. Sis de les 16 persones que l'acompanyen (Laura Esparrich, Laura Guitart, Lluís Daniel-Geli, Carlos Bonet-Godó, Oriol Bueno i Enric Vallbona) i estaran amb ell a la llotja ja van abordar al seu costat l'intent del 2010. La llista de Benedito és la que té mes presència femenina, amb quatre dones.

Laporta no ha desvelat la identitat dels directius que el secunden en aquesta nova aventura, però sí que va mostrar el seu equip de bàsquet. En realitat són exjugadors que intentaran rellançar la secció després de tancar un any en blanc. No va descobrir res de nou, perquè tots tres van estar en la seva primera etapa presidencial i en la seva primera jornada electoral.

Notícies relacionades

Roger Grimau exercirà de secretari tècnic (el càrrec actual de Joan Creus), Roger Esteller seria l'executiu de la secció i Audie Norris tutelarà les escales inferiors. «Hem de recuperar la identitat», va argumentar Laporta, que va coincidir amb Benedito a criticar Ramon Adell, president momentani del club al capdavant de la comissió gestora. «Li demano que no es fiqui en una inversió de 200 milions», va dir Benedito sobre el fitxatge de Paul Pogba. Laporta va afegir que Adell es «va extralimitar» al tancar el traspàs de Gerard Deulofeu a l'Everton. «Ho van fer per apuntar-se 6 milions de benefici en l'any fiscal», va rubricar l'altre precandidat.

Bartomeu ho veu des d'un altre prisma. L'expresident coneix de primera mà les peticions de Luis Enrique, a qui va renovar en l'última hora abans de presentar la dimissió. «Els tècnics van demanar un centrecampista concret. El tenim. No en puc dir el nom», va exposar Bartomeu, per ara fidel a la seva idea de no guanyar adeptes i firmes mostrant «cromos». «No m'agrada que en lloc de discutir idees, altres donin noms; estic pensant si direm qui és el nostre director tècnic», va afegir. Uns minuts després, Laporta va anunciar que Johan Cruyff el visitaria avui a la seva seu electoral.