TENNIS. EL TORNEIG DE ROMA

Carla Suárez desafia Xaràpova per la corona del Foro Italico

La jugadora canària elimina en semifinals la romanesa Halep, número 2 del món

Carla Suárez, cansada i feliç després de derrotar Halep.

Carla Suárez, cansada i feliç després de derrotar Halep. / EFE / ALESSANDRO DI MEO

3
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN

Si algú encara no sabia qui és Carla Suárez, al Foro Italico de Roma la tennista canària ha fet la seva millor presentació i avui hi optarà a la seva primera gran corona al circuit femení. Ahir es va guanyar el seu dret a la pista després de dues hores i mitja de lluita amb l'actual número 2 mundial i campiona de Roland Garros, la romanesa Simona Halep, a qui es va imposar per 2-6, 6-3 i 7-5. La russa Maria Xaràpova serà l'últim mur a saltar per celebrar una setmana de somni.

«Ha sigut un partit brutal, el millor que he vist en el tennis femení fa temps. Les dues es mereixien la victòria», reconeixia Xavi Budó, entrenador de la canària que, a les grades, no podia amagar la seva emoció pel triomf d'aquesta noia que es va posar a les seves mans als 18 anys quan va arribar a Barcelona disposada a ser «tennista professional» com li agrada destacar en el seu actual perfil de Twitter. Així de simple.

I això és el que ha anat demostrant pas a pas Carla Suárez en la seva ascensió tennística que, per ara, als 26 anys, en la millor temporada de la seva carrera, ja té assegurada la vuitena plaça del món abans de Roland Garros -podria ser número 6 si guanya el títol- i podria guanyar el seu primer gran títol en un escenari que en la seva època va ser el jardí de Conchita Martínez (va guanyar en quatre ocasions entre el 1993 i el 1996) i que no conquista una espanyola des que María José Martínez ho va fer el 2010.

UNA LLUITA MOLT DURA / Carla Suárez optarà al títol després d'un pols èpic davant Halep, que es va mostrar intractable en el primer set, en què va dominar amb el seu joc agressiu, i només li va deixar anotar dos jocs. La canària no es va ensorrar. Al contrari, es va aferrar a la pista, creient en les seves opcions, per guanyar la segona mànega i després endur-se la victòria en un duríssim final en la tercera pilota de partit.

«Ha sigut un partit molt dur i difícil per a totes dues, qualsevol hauria pogut guanyar. Ara queda la final. Guanyar a Roma seria molt bonic. Per fer-ho he de seguir jugant agressiva com he fet tot el torneig i tota la temporada», va valorar davant el seu matx amb la russa Xaràpova, número 3 mundial, que es va imposar a la seva compatriota Daria Gavrilova, que venia de la prèvia, per 7-5 i 6-3.

Notícies relacionades

En els quatre anteriors enfrontaments, Suárez només ha guanyat un cop Xaràpova, a Mont-real el 2014 (6-2, 4-6, 6-2), però en cap s'han creuat sobre terra. La tennista russa ja té dos títols al Foro Italico (2011 i 2012) i és favorita davant la tennista canària, que fa unes setmanes va caure estrepitosament a la final d'Indian Wells davant Serena Williams (6-2, 6-0). «Vaig aprendre molt d'aquella final, des d'aleshores he jugat partits durs contra les millors i sobre terra em sento millor», va dir ahir.

FERRER XOCA CONTRA DJOKOVIC / Carla Suárez s'ha quedat sola al Foro Italico després de l'eliminació de David Ferrer, que també aspirava a una plaça a la final masculina d'avui però que es va travessar amb Novak Djokovic, defensor del títol, que el va tornar a guanyar per 6-4 i 6-4. El número 1 mundial, que està fent una temporada perfecta després d'haver guanyat a Austràlia, Indian Wells, Miami i Montecarlo, no va deixar escapar la possibilitat d'optar al que seria el seu quart títol a Roma i el 24è Masters 1.000 de la seva carrera, a tan sols tres de Rafael Nadal, que ahir ja era a Manacor a l'haver perdut amb el suís Stan Wawrinka, que ahir va caure davant el seu compatriota Roger Federer per 6-4 i 6-2.