POLÍTICA ESPORTIVA. UN CANVI ESPERAT

El Parlament modifica la llei de professions de l'esport

Una disposició addicional solucionarà el conflicte dels títols federatius

Un entrenador mostra una pissarra amb la reivindicació ’jo ja sóc entrenador’ que va impulsar diverses mobilitzacions.

Un entrenador mostra una pissarra amb la reivindicació ’jo ja sóc entrenador’ que va impulsar diverses mobilitzacions. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

el Parlament va aprovar una modificació de la llei de l'exercici de les professions de l'esport, que donarà solució definitiva a la problemàtica de les titulacions dels entrenadors obtingudes a través de les federacions prèvies a l'entrada en vigor de la llei i que aquesta no reconeixia.

Amb els 101 vots a favor de la majoria dels grups (CiU, ERC, PSC, IC-EUiA i CUP), l'oposició del PPC i l'abstenció de Ciutadans va tirar endavant ahir la major part de la modificació de la llei, que estableix els nous títols pels quals es podrà acreditar la formació per exercir les professions de l'esport i resoldre alguns buits legals que pretenia regular, entre altres coses, els entrenadors d'escoles i clubs esportius.

La llei regularà quatre tipus de professions de l'esport -professors d'educació física, monitors esportius, entrenadors i directors esportius-, que hauran d'acreditar la seva formació a través dels certificats enunciats en la norma.

Entre les modificacions més destacades hi ha diversos tipus de certificats per acreditar les formacions per a l'exercici professional, s'incorpora la referència als nivells del marc europeu de qualificacions i permet el registre de professionals amb formació i experiència contrastada abans de l'entrada en vigor d'aquesta llei, de manera que només necessitaran l'informe de la federació. Segons aclareix la disposició addicional sisena del nou text es donarà un termini de dos anys des de la seva entrada en vigor perquè els entrenadors puguin tramitar el certificat que els permetrà convalidar els títols federatius.

Notícies relacionades

«És un dia de celebració perquè després d'un any donant a conèixer la problemàtica dels nostres entrenadors finalment hem aconseguit trobar una solució vàlida per a ells i que els pot oferir una absoluta tranquil·litat per exercir la seva feina», va explicar Joan Fa, president de la Federació Catalana de Basquetbol, que va xifrar en uns 8.000 el nombre de tècnics afectats.

L'entrada en vigor de la llei havia generat un enorme malestar sobretot en l'àmbit de l'esport base, entre els entrenadors d'escoles i clubs esportius, i havia provocat diverses mobilitzacions impulsades a través de les xarxes socials.