VELA

El 'Neutrogena' d'Altadill i Muñoz conquista el segon lloc de la Barcelona World Race

Han invertit 89 dies, 11 hores i 47 minuts a cobrir un recorregut de 23.460 milles nàutiques

Guillermo Altadill i José Muñoz celebren el seu segon lloc a la Barcelona World Race, després d’arribar al port de la capital catalana.

Guillermo Altadill i José Muñoz celebren el seu segon lloc a la Barcelona World Race, després d’arribar al port de la capital catalana. / BARCELONA WORLD RACE

2
Es llegeix en minuts

El 'Neutrogena' del català Guillermo Altadill i el xilè José Muñoz s'ha classificat en la segona posició de la Barcelona World Race (volta al món a dos) al travessar la línia de meta a Barcelona a les 1.47 d'aquest dilluns, després d'invertir 89 dies,11 hores i 47 minuts a cobrir un recorregut teòric de 23.460 milles nàutiques (43.470 Km).

Encara que les últimes 30 milles (55 quilòmetres) han sigut realment dures per als dos tripulants per la falta de vent a les costes catalanes i han trigat gairebé quatre hores a cobrir les 11 finals (20 quilòmetres) fins a la meta, Altadill i Muñoz han sabut imprimir una mica de velocitat per aconseguir el seu registre final.

"Des que es va crear la regata no l'havia pogut acabar. Al final, i a la tercera, ho he aconseguit i, a més, en segona posició. Estic molt content. Acabar aquesta volta al món és probablement un dels millors moments de la meva carrera", ha afirmat Altadill, de 52 anys, al travessar la meta. "Ha sigut una experiència impressionant. Espero que ajudi i marqui el camí perquè altres regatistes del meu país tinguin l'oportunitat de competir en una volta al món", ha afegit Muñoz, de 42 anys.

Problema elèctric

La regata realitzada pel 'Neutrogena', que fins i tot va ser líder en determinats moments, ha sigut excel·lent. La parada tècnica que va haver de fer a Invercargill (Nova Zelanda) per solucionar un problema elèctric de càrrega de bateries el va condicionar totalment. L'11 de febrer, a les 2.30 hores (hora espanyola), quan navegava a 225 milles (416 quilòmetres) darrere del líder i guanyador d'aquesta edició, el 'Chemines Poujoulat', va comunicar que abandonava temporalment la prova.

Es va dirigir a Invercargill, on va arribar el dia 13 a les 6.25 hores. Va fer la reparació, va complir la penalització de 24 hores i va tornar a navegar el dia 14 a les 6.30 baixant al sud-est unes 720 milles (1.334 quilòmetres) per retrobar la flota, el dia 17 a les 9.50 hores. La distància amb el líder en aquell moment ja era de 1.160 milles (2.150 quilòmetres) amb la qual cosa deia adéu a totes les seves possibilitats de victòria.

A l'espera del 'Gaes'

Notícies relacionades

La tercera plaça del podi sembla reservada ja per al 'Gaes' d'Anna Corbella Gerard Marín, que va travessar Gibraltar a les 17.50 (hora espanyola) d'aquest dilluns i navega rumb nord-nord-est al centre del mar d'Alborán a unes 40 milles a l'est del cap de Gata i a 320 milles (590 quilòmetres) de Barcelona. Se'ls espera en la línia d'arribada dimecres abans del migdia.

A uns 900 quilòmetres a l'oest de les illes Canàries el 'We Are Water' dels germans Bruno i Willy García navega 70 milles (120 quilòmetres) a l'oest del 'Pharmaton' d'Aleix Gelabert i Didac Costa, que els supera en 120 milles (220 quilòmetres). El 'Renault Captur' de Jorg Riechers i Sébastien Audigane segueix navegant cap al nord a uns 14 nusos de mitjana (26 quilòmetres per hora) i es troba a 800 milles (1.480 quilòmetres) al sud-oest de l'arxipèlag de Cap Verd. I l''Spirit of Hungary' ha arribat finalment a la zona dels alisis del sud-est, a 600 milles (1.100 quilòmetres) al sud de l'equador, que li permetran afrontar els 'doldrums' d'aquí a dos dies.