UN GOLEJADOR INCOMBUSTIBLE

Villa, un ídol a Nova York

El 'Guaje' ja és admirat al City després de marcar el primer gol de la franquícia a casa i segellar el liderat

Caçagols 8 Villa supera el porter en el primer gol del New York City.

Caçagols 8 Villa supera el porter en el primer gol del New York City. / ELSA / GETTY IMAGES

2
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ
BARCELONA

Segueix fent el millor que sap fer i el que ha fet durant tota la seva vida: marcar gols. Aquest do natural l'ha espremut en tots els equips en què ha estat (Sporting, Saragossa, València, Bar-

ça i Atlètic), una virtut que, en tan sols dos partits, ja l'ha convertit en el nou ídol del New York City, on David Villa ha tornat a fer història. No, per ara no ha guanyat cap títol, tot arribarà, però el seu nom ja figura als llibres de la nova franquícia perquè el Guaje es va convertir diumenge en el primer golejador del City a casa, el llegendari Yankee Stadium de la ciutat dels gratacels.

«Estic molt content pel partit, pel resultat i pel compromís i treball de tots els nois», va dir Villa, que a més és el capità, després de la victòria per 2-0 davant el Revolution de Nova Anglaterra.

L'exblaugrana va obrir el marcador amb un col·locat xut amb la dreta. Hauria pogut tornar a marcar a la segona part, però la seva espectacular volea va ser refusada a córner pel porter. Quan faltaven sis minuts per al final, va cavalcar per la banda esquerra, va superar el seu marcador i va assistir Mullins perquè aquest materialitzés el 2-0. «Els aficionats ens han recolzat molt i ens han ajudat a superar els nervis de jugar el primer partit de la història com a local del club».

Amb aquesta victòria, el New York City manté el liderat de la Conferència Est després de sumar un empat (1-1) en l'estrena de la Lliga, la setmana passada. L'equip novaiorquès és un dels favorits al títol després d'aconseguir lligar el golejador espanyol, que va firmar per tres temporades a raó de quatre milions de dòlars per cada una.

Un salari que, no obstant, no permet a Villa, de 33 anys, tenir l'honor de ser el més ben pagat de la MLS (Major League Soccer). Aquesta distinció l'ostenta Kaká, estrella indiscutible de l'Orlando City, que li paga una mica més de 7 milions de dòlars per campanya.

Duel d'estrelles

L'exjugador del Madrid, per ara, s'ha de conformar a veure el seu equip en el segon lloc de la taula, per darrere del de Villa, malgrat sumar els mateixos punts (4). Però la diferència de gols és favorable al conjunt de l'asturià, que precisament en la primera jornada es va enfrontar amb l'Orlando (1-1) sense que ni Villa ni Kaká veiessin porta.

Notícies relacionades

L'Orlando manté el pols a la Lliga al New York després de guanyar a domicili el Houston Dynamo

(0-1), amb un bon partit de Kaká, encara que no tan brillant com el de Villa. El màxim golejador de la història de la Roja va arribar al club mig eclipsat darrere Lampard, que a final de temporada deixarà el City d'Anglaterra pel de Nova York. Però amb Villa al camp, ningú troba a faltar Lampard.