golf. L'ECLOSIÓ

L'amateur basc Jon Rahm sorprèn al circuit dels EUA

1
JOAN CARLES ARMENGOL / BARCELONA

El món del golf depara de tant en tant aparicions soprenents. És el cas de Jon Rahm Rodríguez, un noi de 20 anys, natural de la localitat biscaïna de Barrika, que en la seva segona presència en un torneig del circuit de la PGA nord-americà ja s'ha batut en les posicions capdavanteres i ha impressionat no només amb el seu joc sinó amb la seva actitud per afrontar les dificultats d'un jugador encara amateur enfrontat a totes les estrelles de la constel·lació del golf.

Jon Rahm, a més, va donar mostres d'una personalitat formidable. Estudiant a la Universitat d'Arizona State, va jugar l'Open de Phoenix per invitació. Va sortir al camp TPC de Scottsdale vestint la samarreta de l'equip de futbol americà dels Sun Devils de la seva universitat amb el seu sobrenom, Rahmbo, imprès a l'esquena i el número 42, el mateix que portava l'antic alumne de la universitat Pat Tillman, que va morir a les files de l'exèrcit dels EUA a l'Afganistan. Rahm li va retre així un sentit homenatge a la vegada que es consagrava amb una actuació espectacular.

SEMPRE SOTA EL PAR / El golfista basc no és un desconegut en el camp amateur (va ser campió d'Espanya i del món el 2014 en aquesta categoria, en què va superar per sis cops un vell rècord de Jack Nicklaus), tot i que sí en el professional. Però a Scottsdale va jugar els quatre dies per sota del par, amb voltes de 70, 68, 66 i 68, i lluny d'enfonsar-se al final, va mantenir el cinquè lloc amb 12 cops sota el par, a només tres del campió, Brooks Koepka (EUA). En els 72 forats jugats el cap de setmana, Rahm va fer un eagle i 18 birdies, per només sis bogeys i un doble bogey. La resta van ser 46 pars.

Amb el seu cinquè lloc, el golfista basc es va classificar per al següent torneig professional del PGA Tour, encara que no té pressa per fer el salt a aquesta categoria.