MOTOR. DAKAR

Al-Attiyah i Coma tenen el triomf a les seves mans

1
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / BARCELONA

És cert, en aquest terrible Dakar hi han passat moltes coses. I bona part han estat desgràcies per a molts dels favorits, entre ells el campió Nani Roma (Mini), que ahir va haver d'abandonar al no permetre-li la sortida l'organització per haver-se saltat tres controls de pas dimecres. Entre elles, l'avaria fantasma de Joan Barreda (Honda) en una etapa que no s'hauria hagut de disputar mai. Entre elles, els problemes dels tres Peugeot oficials, que tornaran l'any que ve amb més experiència per intentar guanyar.

D'aquí ve que, encara que el qatarià Nasser Al-Attiyah (Mini), guanyador ahir de l'etapa, i el català Marc Coma (KTM), sisè el dia que va tornar a guanyar Barreda, ja superen gairebé per mitja hora els seus rivals més directes, el sud-africà Giniel de Villiers (Toyota) i el portuguès Paulo Gonçalves (Honda), sancionat ahir amb 15 minuts per canviar el seu motor, no poden cantar victòria perquè això és el Dakar i s'ha vist de tot.

Notícies relacionades

LA QUEIXA DE BARREDA / Falten només dues etapes però Coma va insistir ahir, després de posseir quatre títols en motos, que «la duresa d'aquesta carrera t'obliga a ser molt prudent, tot i que la veritat és que, arran de la penalització a Gonçalves, les coses es veuen una miqueta més clares, però queden prou quilòmetres per ser tremendament prudents».

«És una llàstima --va dir ahir Barreda arran de la cinquena victòria-- que l'organització no tingués en compte el nostre suggeriment de dilluns perquè se suspengués una etapa infernal, en què vaig enterrar totes les meves possibilitats, ja que s'ha demostrat que tant jo com la meva Honda aspiràvem a la victòria. Quan va passar tot, érem líders».