EL MARATONIÀ RAL·LI SUD-AMERICÀ

Coma es defensa de l'atac de l'equip Honda

El tetracampió català es manté líder, però veu reduït el seu avantatge

1
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS
BARCELONA

La poderosa firma japonesa Honda va perdre el seu líder, el castellonenc Joan Barreda, víctima d'una etapa que, segons tots els participants, no s'havia d'haver celebrat, però no perd l'esperança de conquistar de nou el Dakar, 25 anys després del seu últim triomf.

Per a això, la firma japonesa compta amb dos valuosíssims pilots portuguesos, especialment Paulo Speedy Gonçalves, capaç de prendre el relleu de Barreda. Gonçalves, segon ahir rere el seu compatriota i company de marca Helder Rodrigues, va aconseguir reduir ahir la diferència que el separa del tetracampió, el català Marc Coma (KTM), fins als 5.28 minuts, quan encara resten cinc etapes i trams molt complicats en què pot passar qualsevol cosa.

Coma, que es va situar dilluns al capdavant de la general després  que Barreda patís moltíssims problemes en la seva sofisticada Honda («hi va haver moments que semblava que corríem al mig del mar, no parava d'entrar aigua a les nostres motos, que es paraven contínuament», va reconèixer el llavors líder), és perfectament conscient que «queda encara molt de ral·li, però l'important és no perdre la calma».

ESPECTACULAR RAL·LI DE LAIA SANZ / «Ha tornat a ser una jornada complicada -reconeixia Coma al final de la novena etapa-, però no tant per la dificultat del terreny com per la navegació i, sobretot, per la intensa boira que hem patit al llarg de tota l'etapa. Després de la sortida, la boira m'ha despistat i he comès un petit error de navegació, però he tingut oportunitat de rectificar i tornar al meu ritme. Després, al final, m'ha costat, com a tots, trobar un way point, però tot ha acabat bé».

Notícies relacionades

Qui va sobreviure amb categoria de campiona a totes aquestes dificultats va ser, de nou, una fenomenal Laia Sanz (Honda), que es manté en el top 10 del ral·li, a l'acabar ahir la 14a en l'etapa i pujar fins a la vuitena posició en la general.

VICTÒRIA DE NANI ROMA / En cotxes, el qatarià Nasser Al-Attiyah (Mini) va augmentar el seu avantatge sobre el sud-africà Giniel de Villiers (Toyota), a qui supera ja en la general per 23.58 minuts. Al-Attiyah va ser ahir segon en una etapa dominada completament per fi pel campió català Nani Roma (Mini), que es va acomiadar de la possibilitat de renovar el seu títol el primer dia de carrera.