EL MARATONIÀ RAL·LI SUD-AMERICÀ

Barreda s'acomiada del Dakar

Coma ja mana en motos i Laia Sanz entra magistralment en el 'top-10'

Joan Barreda, que ha hagut d’abandonar el Dakar.

Joan Barreda, que ha hagut d’abandonar el Dakar. / AP / FELIPE DANA

1
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS
BARCELONA

Quan més bé ho tenia, el castellonenc Joan Barreda (Honda) s'ha hagut d'acomiadar de la possibilitat de guanyar el seu primer Dakar, tot i arrencar en l'etapa d'ahir com a líder, després d'una duríssima i aferrissada lluita amb el tetracampió català Marc Coma (KTM). Barreda, que dissabte passat va tenir molts problemes al trencar el manillar de la seva Honda, va tornar a tenir problemes tècnics en la dura etapa d'ahir, on van abandonar molts pilots. El castellonenc, que va tenir problemes amb l'accelerador i va ser remolcat pel seu company de marca, el xilè Jeremías Israel Esquerre, no sabia encara, al tancament d'aquesta edició, si podria continuar avui.

El dia que van descansar cotxes i camions, la classificació de motos va passar a ser encapçalada per Coma, que ara supera per només 9.11 minuts el portuguès Paulo Gonçalves (KTM) i per una mica més, 11 minuts, el xilè Pablo Quintanilla (KTM), guanyador de l'etapa d'ahir on la catalana Laia Sanz (Honda) es va tornar a convertir en la gran sorpresa i revelació del ral·li, ja que la campioníssima mundial de trial i enduro va travessar la meta en cinquena posició, a 2.36 minuts de Quintanilla, i superant, per més de cinc minuts, el mateix Coma, que va ser novè en aquesta primera etapa de la segona i última setmana del Dakar.

Notícies relacionades

Sanz, que va considerar impossible, «molt més que un somni», acabar el seu cinquè Dakar en el top-10, ja és la novena de la general i està disposada a seguir escalant posicions. «Ha sigut una etapa duríssima, però des de l'inici m'he vist molt forta», va assenyalar la catalana, que té com a millor resultat parcial d'etapa fins ara una setena plaça conquistada en la novena etapa de l'any passat.

Sanz, que té com a millor classificació a la general fins ara el 16è lloc del 2014, considera que serà molt difícil mantenir-se entre els deu primers. «Encara queden etapes molt dures i mai, mai, estàs tranquil·la per la mecànica i els accidents», va dir Sanz, que és novena, a poc més d'una hora del nou líder, el campió Coma.