EL RAL·LI SUD-AMERICÀ

Barreda i Coma, davant la gran batalla

El Dakar descansa avui com a prèvia de les etapes marató

El pilot castellonenc Joan Barreda, a cavall de la seva Honda, a l’etapa d’ahir.

El pilot castellonenc Joan Barreda, a cavall de la seva Honda, a l’etapa d’ahir. / EFE / MARIO RUIZ

1
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS
BARCELONA

Tot sembla indicar que, al Dakar 2015, hi haurà més lluita en les motos que en els cotxes. En la classificació de les dues rodes, el castellonenc Joan Barreda (Honda) i el català Marc Coma (KTM), actual campió, van tornar a córrer junts la sisena etapa, encara que al final el líder va poder esgarrapar-li gairebé dos minuts a Coma, que ara està a 12.27 minuts del principal favorit. En cotxes, el qatarià Nasser Al-Attiyah, ja sense el temor dels nous Peugeot, va guanyar la seva tercera etapa i va superar per 37 segons el sud-africà Giniel de Villiers (Toyota), a qui ja supera a la general per 11.12 minuts.

Barreda dóna per ben arribat el descans que els participants d'aquest duríssim Dakar tindran avui, perquè l'última setmana serà encara més dura, ja que se celebraran dues etapes marató sense ajuda mecànica ni gairebé descans. «La cronometrada d'Uyuni serà duríssima, així que aquest descans ens anirà d'allò més bé», va comentar el líder de la prova de dues rodes.

Notícies relacionades

CAIGUDA DE COMA / «L'etapa d'avui [per ahir] tenia molt perill. Al quilòmetre 70 he pogut atrapar el Marc i, a partir de llavors, hem anat junts, primer per les zones ràpides, després per les de trial, per acabar amb les parts de més navegació, que tenien moltes dunes. Després, ens ha atrapat el grup del darrere i hem arribat tots junts», va relatar el castellonenc sobre el desenvolupament de la sisena etapa. «El Marc està forçant molt la marxa i, quan anem junts, anem realment de pressa».

Coma -que va patir una caiguda «per sort, no m'he fet mal», diu- considera que després del descans d'avui s'endurirà molt la carrera. «Especialment en les etapes marató amb el pas a Bolívia per Uyuni. Pot ser una bona oportunitat per pressionar encara més el Joan [Barreda]». Coma, tetracampió amb KTM, creu que ni ell ni Barreda poden adormir-se perquè el tercer, el portuguès Paulo Gonçalves, company del castellonenc a l'equip oficial d'Honda, està només a cinc minuts de Coma.