EL RAL·LI DAKAR

Coma guanya i comença a restar temps amb Barreda en motos

El qatarià Al-Attiyah augmenta l'avantatge en cotxes davant De Villiers

1
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS
BARCELONA

El Dakar s'anima en motos i llangueix en cotxes. El català Marc Coma (KTM), tetracampió del maratonià ral·li, va guanyar ahir la seva primera etapa i va escurçar la diferència que el separa del castellonenc Joan Barreda (Honda). En la prova de cotxes va vèncer el rus Vladímir Vassiliev (Mini) i el qatarià Al-Attiyah va augmentar en dos minuts l'avantatge que li treu en la general al sud-africà Giniel De Villiers (Toyota).

Coma va aconseguir ahir la seva primera victòria d'etapa amb la mateixa tàctica emprada el dia anterior pel seu rival Barreda. El català va sortir darrere del castellonenc, el va atrapar i va acabar distanciant-se del líder. Coma va reduir en 2.16 minuts el desavantatge respecte a Barreda, que manté un coixí de 10.33 minuts. «El Marc no té cap més remei que collar i la veritat és que ha estat molt dur seguir-lo. És el campió i es nota», va assenyalar Barreda al final de la crono.

FAVORITS DESCARTATS / La jornada d'ahir va confirmar que dos dels grans favorits al triomf i al podi, l'espanyol Carlos Sainz (Peugeot) i l'argentí Orlando Terranova (Mini), ja han quedat totalment descartats després de patir avaries importants que els van fer acumular hores i hores de retard, tot i entrar en horari correcte al final de la cinquena etapa. Sainz va trencar el turbo del cotxe i va haver d'esperar les assistències, i Terranova va destrossar la direcció del Toyota. Un altre gran, el francès Cyril Després (Peugeot), també va caure ahir víctima d'una altra seriosa avaria que el va endarrerir diverses hores.

Notícies relacionades

HERNIK VA MORIR DESHIDRATAT / El motociclista polonès Michal Hernik va morir dimarts passat per deshidratació al patir un cop de calor, segons va informar ahir l'organització del Dakar després de fer-se l'autòpsia al pilot de KTM.

Hernik va ser trobat vora la pista al mig de l'etapa entre les localitats argentines de San Juan i Chilecito i, ja des del primer instant, els organitzadors van descartar un accident, perquè el pilot polonès, que corria el seu primer Dakar, no portava el casc, no hi havia roderes ni senyals d'accident i la moto no mostrava indicis d'haver patit un xoc o una sortida de pista.