FUTBOL INTERNACIONAL

Thiago serà operat del genoll dret a Barcelona aquest dimarts

Rummenigge nega discrepàncies entre Guardiola i l'equip mèdic del Bayern

Thiago Alcántara, durant la seva presentació com a jugador del Bayern, el juliol del 2013.

Thiago Alcántara, durant la seva presentació com a jugador del Bayern, el juliol del 2013. / AFP / JOHANNES SIMON

1
Es llegeix en minuts

Thiago Alcántara serà operat aquest dimarts a Barcelona després de trencar-se per tercera vegada el lligament interior del genoll dret, segons ha informat aquest dilluns el president del consell directiu del Bayern MunicKarlheinz Rummenigge, que també ha volgut deixar clar que aquest cas és un "cúmul de desgràcies" i que no hi ha hagut "cap discrepància mèdica".

L'excentrecampista blaugrana va patir la nova lesió la setmana passada, durant un entrenament, quan s'esperava que reaparegués aviat després d'una llarga absència. El club ho va atribuir a un problema de cicatrització i va avançar que la seva baixa es prolongaria diversos mesos. Aquest problema ha ocupat pàgines i pàgines a la premsa alemanya, que ha airejat presumptes conflictes entre l'entrenador del Bayern, Pep Guardiola, i el metge del club, Hans-Wilhelm Müller Wohlfahrt

Guardiola, aparentment contra l'opinió de Müller Wohlfahrt, va autoritzar que Thiago viatgés a Espanya al març per tractar-se. Inicialment se li van aplicar injeccions de cortisona, que segons alguns mitjans alemanys van complicar la lesió. Quan el centrecampista va tornar als entrenaments, va patir una recaiguda que el va obligar a passar pel quiròfan al maig.

Escurçar els terminis per al Mundial

Notícies relacionades

Però abans de posar rumb cap a Itàlia, on el Bayern s'enfrontarà aquest dimarts al Roma en la fase de grups de la Lliga de Campions, Rummenigge ha rebatut aquestes informacions. Segons ha explicat, després del primer trencament al març, amb el Mundial a l'horitzó, Thiago volia una ràpida recuperació i potser va voler escurçar els terminis per ser al Brasil, però el pla no va funcionar i al maig va recaure.

"Mai es va considerar que fos operat a Amèrica. Quan es va lesionar novament, des del principi va estar clar que seria operat a Espanya. El metge espanyol és un metge molt bo", ha manifestat el president del consell directiu en referència a la clínica nord-americana en què han estat intervinguts altres jugadors del Bayern, com Javi Martínez. Guardiola va admetre divendres que es podria haver equivocat en la gestió de la lesió a l'autoritzar un tractament de cortisona a Espanya, en contra de l'opinió del departament mèdic del club.