La situació blaugrana

L'Arsenal paga 42,5 milions d'euros pel traspàs d'Alexis

L'operació és la segona més cara de la història del Barça després de la de Figo

2
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ
BARCELONA

Alexis ha fet història al Barcelona just a l'hora de marxar. El davanter xilè ha estat traspassat a l'Arsenal per 42,5 milions d'euros (incloent-hi variables). L'operació supera la recent venda de Cesc Fàbregas al Chelsea per 33 milions, que podrien arribar fins als 36. Només Figo, per qui el Madrid va pagar 60 milions d'euros el 2000 executant la seva clàusula de rescissió, supera les xifres d'Alexis.

Amb el traspàs dels dos jugadors, el Barça finança gairebé al complet l'arribada de Luis Suárez, que es convertirà en el segon fitxatge més car de la història del club, per sota de Neymar. Pel que fa a les vendes, en a penes un mes, el registre de Thiago (el Bayern Munic va pagar 25 milions fa un any) ha quedat fulminat.

EL 'NOU' QUEDA LLIURE / Van arribar junts al Camp Nou (estiu del 2011) i junts se'n van ara a Anglaterra. Van ser els dos últims grans fitxatges de Guardiola per al Barça. Cesc va quedar seduït per Mourinho. «Vaig parlar cinc minuts amb ell i em va dir el què volia sentir», va comentar el centrecampista, de 27 anys, encantat de formar part del projecte del Chelsea. Alexis, en canvi, ha escollit, als seus 25 anys, marxar a l'Arsenal de Wenger. Firmarà per quatre temporades amb opció a una cinquena i deixa el nou lliure per a Luis Suárez. El fitxatge del davanter uruguaià es podria anunciar en les pròximes hores.

Notícies relacionades

«És un jugador fantàstic, d'una gran creativitat i molta qualitat», va dir Wenger, el tècnic del club anglès. «Em sento molt feliç. Treballaré amb un gran entrenador», va declarar el davanter després que l'Arsenal, primer, i el Barça, després, oficialitzessin l'acord. Volia tornar al calcio (el Barça el va fitxar de l'Udinese) i el Juventus l'esperava, però pagava menys. Per això, se'n va a l'Arsenal just després d'oferir el seu millor  any al Camp Nou (19 gols en 34 partits de Lliga). Després de passar tres temporades jugant al Barça (47 gols en 141 partits), Alexis se'n va per sentir-se Alexis. O sigui, l'estrella de l'Arsenal. L'Alexis de Xile.

CUENCA, AL DEPORTIVO / Mentrestant, la junta continua alleugerint el vestidor perquè dilluns Luis Enrique tingui els jugadors que demana en el seu nou projecte. Ahir al matí, el Barça rescindia el contracte d'Isaac Cuenca (23 anys) i a la tarda es confirmava la seva marxa al Deportivo, mentre que Jonathan Dos Santos es presentava amb el Vila-real.