La situació blaugrana

El Barça vendrà Alexis i es queda amb Pedro

El club es bolca en el fitxatge de Luis Suárez i Zubi espera que Piqué recobri el seu millor nivell

2
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ
BARCELONA

Al'espera que arribin els desitjats i esperats centrals (Mathieu i Marquinhos són els grans objectius), el Barça va definint el seu nou atac. «Pedro és intransferible», va anunciar ahir Andoni Zubizarreta, el director esportiu del Barcelona, donant les pistes sobre la nova davantera. Luis Enrique, el tècnic, ha escollit. Prefereix Pedro, sinònim de pressió, intensitat defensiva i gol abans que Alexis, «un dels millors davanters del Mundial», com va recordar Zubi, pel qual podran obtenir més diners. Pedro es queda al Camp Nou, Alexis («hi ha hagut propostes per ell, no sé on acabarà això», va explicar el director esportiu) se n'anirà i Luis Suárez, tard o d'hora, acabarà arribant.

Al demanar perdó públicament, sis dies després de mossegar Chiellini, el davanter uruguaià ha obert la porta que esperava el Barça. I Zubizarreta, «des del respecte sempre a un club com el Liverpool», ho té clar. «Luis Suárez ha tingut el caràcter i la humilitat per reconèixer l'error. I els processos de recuperació de qualsevol persona s'inicien des d'assumir l'error, tant per al Luis Suárez jugador com per al Luis Suárez persona», va precisar Zubizarreta, que va emfatitzar: «Aquest reconeixement l'honra».

REBAIXAR EL PREU /  Una vegada definit ja l'escenari de la negociació, el davanter sap que no pot seguir a Anglaterra, el Liverpool té assumit que l'ha de vendre, el Barça s'entossudeix ara a rebaixar-ne el preu incloent algun jugador (Alexis, el cotitzat Alexis) en l'operació. El club blaugrana pretén baixar d'aquells 80 milions inicials per un davanter que ara mateix té una imatge mundial que ha quedat seriosament deteriorada per la mossegada que va clavar a Chiellini. Luis Enrique, que començarà a dirigir l'equip el 14 de juliol, espera ansiós que les converses entre el Barça i el Liverpool acabin bé per reunir un atac de somni al Camp Nou, similar pel que fa a qualitat, i potència golejadora, al que va tenir Guardiola als seus inicis amb Messi, Etoo i Henry. Luis Suárez, amb el seu perdó i el seu compromís de no repetir tal acció, va fer el pas esperat. Ara espera també ansiós des de l'Uruguai el desenllaç de les negociacions.

Notícies relacionades

Amb la repesca de Deulofeu i el fitxatge de Luis Suárez, l'atac quedaria complet. Al centre del camp, «amb Xavi, Iniesta, Sergi Roberto, Rakitic i Rafi­nha», les exigències del Barça, segons Zubi, estan cobertes. Sí, va dir Xavi. «A la meva llista, és el número sis del Barça. És el símbol del joc de la nostra millor època. Té tot el dret del món de pensar-ho. Si es queda és una bona notícia; si no, també», va apuntar el director esportiu del Barça, convençut que amb Luis Enrique es recuperarà aquest curs «intensitat, ritme, fam i futbol, molt futbol. Molt...»

I el principal objectiu del tècnic asturià, a més de fitxar Mathieu i Marquinhos, és que Piqué, «un dels referents, un dels millors del món», segons Zubi, recobri el seu millor nivell perquè «tots els grans clubs estan buscant un central i no n'hi ha tants de nivell».