La planificació dels dos grans

El Sevilla dóna Rakitic per perdut i Koke vol continuar a l'Atlètic

El jugador croat, que acaba contracte el 2015, seria més barat per al Barça

Messi remata a porta la matinada de dimecres a dijous davant Trinitat i Tobago.

Messi remata a porta la matinada de dimecres a dijous davant Trinitat i Tobago. / REUTERS / ENRIQUE MARCARIAN

3
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ
BARCELONA

Encara està pendent una xerrada entre Luis Enrique, el nou entrenador del Barcelona, i Xavi per dirimir el futur del capità. Però el club treballa des de fa mesos en la recerca d'un altre centrecampista (ja va arribar Rafinha de la cessió al Celta, presentat furtivament) per donar-li al tècnic asturià els recursos que necessita en la zona de creació. El Sevilla, com ha dit el seu entrenador, Unai Emery, assumeix que perdrà Rakitic, un dels grans objectius del Barcelona, mentre Koke, el somni de Mourinho per al Chelsea o de Luis Enrique per al Camp Nou, envia missatges que no se'n vol anar de l'Atlètic. De moment, i amb 22 anys, el centrecampista desitja seguir al Calderón.

El Barça, mentrestant, maniobra amb tacte en un assumpte capital. Capital perquè afecta Xavi, una llegenda del club. Capital perquè es tracta d'una àrea estratègica en l'estil de joc blaugrana, i capital, sobretot, perquè si finalment se'n va l'equip perdria tres capitans la mateixa temporada: Puyol perquè els genolls el van condemnar a la retirada als despatxos per ajudar Zubizarreta en la direcció esportiva, Valdés perquè va preferir emprendre una altra aventura i Xavi perquè, potser, ja no té a casa el que necessita per continuar en un any de transició cap a la nova època.

Per si de cas, el Barça ja té un pla traçat des de fa temps. Koke (22 anys) és, òbviament, més car que Ratikic (26) perquè aquest acaba contracte el 2015.

«El millor des del punt de vista esportiu és que Rakitic es quedi amb nosaltres, però entenc que per diversos motius Rakitic surti», va comentar Emery, el tècnic sevillista, en una entrevista concedida a Canal +. «Hem d'estar preparats per a això. I si finalment se'n va, hem de treballar per aconseguir un altre Rakitic», va afegir l'entrenador assumint que li serà impossible retenir el centrecampista croat, pretès pel Barça, però també per l'Atlètic i fins i tot pel Madrid.

Notícies relacionades

L'ENSENYA DEL CALDERÓN / Al Calderón es viu un procés de desmantellament del campió de Lliga, camí tots (Diego Costa, Courtois, Tiago, Filipe Luis...) del Chelsea de Mourinho. Però Koke, el jugador franquícia de l'Atlètic, es nega a participar en aquest canvi de cromos que sacseja la plantilla. «És molt difícil que em convencin per sortir», va dir ahir a la Cadena COPE el centrecampista blanc-i-vermell, que té una clàusula de rescissió de 60 milions d'euros. Rakitic, que s'ha negat a renovar pel Sevilla els últims mesos, sortiria per un terç d'aquesta quantitat (20 milions) aprofitant que queda lliure justament d'aquí un any. I al Camp Nou, amb la marxa de Song, camí de la Premier, i de Cesc al Chelsea, a qui li apujaran substancialment el sou, canviarà molt el paisatge del centre del camp.

IDIL·LI AMB LEO / A l'Argentina, i malgrat no marcar cap gol en el fàcil triomf contra la selecció de Trinitat i Tobago (3-0), el públic va transmetre un apassionat afecte a Leo Messi. L'esperança de tot un país. Mascherano, això sí, va marcar un gol -feia set anys que no ho aconseguia amb la selecció- després d'una excel·lent falta llançada pel davanter blaugrana que es va estavellar al travesser. «Estic molt il·lusionat, tenim un molt bon grup i molt unit», va comentar Messi, segur d'arribar en el millor moment possible al desafiament de la seva vida. Al Mundial que necessita ell. I tots els seus compatriotes. Fins i tot un jugador de Trinitat i Tobago li va fer una reverència abans de començar el partit. Messi espera que sigui el món qui s'inclini al seu pas.