CICLISME

Ni Contador, ni Froome, ni Purito, el primer líder de la Volta és Luka Mezgec

El velocista eslovè guanya a l'esprint l'etapa inaugural de la ronda catalana, amb sortida i arribada a Calella

Luka Mezgec guanya a l’esprint la primera etapa de la Volta a Catalunya, a Calella.

Luka Mezgec guanya a l’esprint la primera etapa de la Volta a Catalunya, a Calella. / AFP / JOSEP LAGO

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Calella

A l'esprint i sense que pràcticament ningú es despengés en la llarga volta de 169 quilòmetres per carreteres barcelonines, així s'ha resolt aquest dilluns la jornada inaugural de la Volta 2014. Una etapa que ha sortit i ha tornat a Calella, amb una pujada a la meitat del Montseny que no ha impedit una arribada a l'esprint, resolta amb victòria per part del corredor eslovè Luka Mezgec.

El primer dia de la Volta no ha estat l'escenari escollit perquè les nombroses estrelles que s'han apuntat a la carrera traguessin les seves armes reglamentàries. Tots han preferit córrer a roda, que és com millor es resguarda el corredor del desgast de la carrera. Ni Alberto Contador, ni Chris Froome, ni Purito Rodríguez, ni Nairo Quintana, ni un Samuel Sánchez en fase de més rodatge han volgut aquest dilluns passar a l'acció, en el tradicional dia d'escapada, d'estocades al capdavant del gran grup, però amb poca pólvora.

Notícies relacionades

Només dos ciclistes, Richie Porte, el lloctinent de Froome, el ciclista que el va pujar a L'Alpe-d’Huez, el dia en què li van fallar les forces al llavors mallot groc del Tour 2013, i Haimar Zubeldia han cedit, entre els il·lustres de la Volta, temps a la meta de Calella; pràcticament tres minuts. Porte ja va haver d'abandonar malalt la Tirrè-Adriàtic i Zubeldia és dels pocs que segueix les velles teories de Miguel Induráin, la d'agafar-se les carreres del mes de març com un entrenament amb dorsal.

La segona etapa, que es corre aquest dimarts, entre Mataró i Girona, amb 168 quilòmetres, serà l'antesala de la primera jornada pirinenca, dimecres a la Molina. A les 11.55 hores s'obre el control de firmes a la capital del Maresme per sortir a les 12.50 hores. L'arribada a Girona està prevista al voltant de les 16.50 hores.