FUTBOL INTERNACIONAL

Polèmica a Alemanya per un anunci de l'Eurocopa femenina

A l'espot es veu una dona introduint una pilota dintre d'una rentadora amb un xut directe i posant l'electrodomèstic en marxa

L’espot modificat que ha emès el canal públic ZDF per promocionar les emissions dels partits. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

L'Eurocopa femenina de futbol, que es juga des del 10 de juliol aSuècia, ha començat ambpolèmica. I el detonant ha estat unanunci difós aAlemanya que molts espectadors consideren masclista.

La publicitat emesa pel canal públicZDFper promocionar les emissions dels partits mostra una dona amb la indumentària de la selecció alemanya dominant una pilota coberta de fang,introduint-la amb un xut directe dintre de la rentadora i posant en marxa l'electrodomèstic per després seure-hi a sobre a esperar que s'acabi.

Notícies relacionades

Les crítiques han inundat lesxarxes socials. Fins i tot les futbolistes que participen en el torneig no s'han agafat gens bé la barreja de futbol i tasques domèstiques atribuïdes tradicionalment a les dones. "No ha sigut una bona idea, ens agradaria que l'anunci tingués a veure amb l'esport i no amb rentadores ", ha declarat la migcampista alemanya Fatmire Bajramaj.

Malgrat això, la cadena alemanya s'ha mostrat inflexible davant la petició de retirar l'espot. Els responsables de ZDF consideren que l'anunci no té res de misogin i que simplementno s'ha entès bé.