JOCS OLÍMPICS LONDRES-12

Craviotto, medalla de plata en K-1 200 metres

És la segona medalla olímpica en el palmarès del piragüista lleidatà

'Sete' Benavides i Teresa Portela es queden sense medalla a l'acabar quarts en C-1 200 metres i K-1 200 metres, respectivament

Saúl Craviotto, a l’esquerra, amb la seva medalla de plata al costat del guanyador de la prova de K-1 200 metres, el britànic Ed McKeever, al centre, i el tercer classificat, el canadenc Mark de Jonge.

Saúl Craviotto, a l’esquerra, amb la seva medalla de plata al costat del guanyador de la prova de K-1 200 metres, el britànic Ed McKeever, al centre, i el tercer classificat, el canadenc Mark de Jonge. / JIM YOUNG (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts

El lleidatàSaúl Craviotto ha guanyat lamedalla de plata en la categoria de K-1 200 metresdels Jocs Olímpics de Londres després de marcar un temps de 36,540 segons a la final. El palista català de 27 anys, que juntament amb Carlos Pérez es va penjar la medalla d'or en K-2 500 metres de Pequín-2008, havia marcat el tercer millor temps a les classificatòries, i a la finalnomés ha estat superat pel britànic Ed McKeever (36,246).

En una carrera molta més intensa i explosiva, més del que estava acostumat en la distància del mig quilòmetre,Craviotto no ha sortit gaire béi s'ha situat entre la tercera i la cinquena posició a la primera meitat de la carrera.

El palista català, jadoble medallista olímpic, ha pressionat en els metres finals i ha avançat fins a la segona posició, però sense arribar a atrapar el britànic McKeever, que, amb tots els espectadors animant-lo, no ha deixat el primer lloc de la carrera en tota la prova.

Craviotto ha creuat la línia de meta just al davant del canadenc Mark de Jonge, que, a la primera semifinal d'ahir, en què el lleidatà va reconèixer no sentir-se gaire fresc de braços, el va superar per només dues mil·lèsimes de segon.

El piragüista va dir ahir a la nit a TVE que li havien ofert ser l'abanderat d'Espanya en la sessió de clausura dels Jocs i que havia acceptat.

Benavides, quart en C-1 200

El mallorquíAlfonso Benavides s'ha quedata les portes de les medalles dels Jocs de Londres, al quedar en laquarta posició de la final de C-1 200 metresde piragüisme. La prova l'ha guanyat l'ucraïnès Iuri Txeban amb una marca de 42,291 segons.

'Sete' Benavides, que ha anat segon durant gairebé tota la carrera, ha marcat un temps de 43,038 segons i ha perdut la seva posició en favor dellituà Jevgenij Shuklin (42,792) i delrus Ivan Txtil (42,853) als últims metres.

Quart lloc per a Teresa Portela

Notícies relacionades

La piragüistaTeresa Portela ha quedat en quarta posicióa la final deK-1 200 metres dels Jocs de Londres, amb una marca de 45,326, a molt poca distància de la tercera, l'hongaresa Natasa Douchev-Janics (45,128).

Portela, que havia aconseguitdiversos diplomes olímpics a Pequín i Atenes, no ha pogut aconseguir en els 200 metres la seva anhelada medalla i s'ha hagut de conformar amb la quarta plaça, en unacarrera trepidant que ha acabat liderant laneozelandesa Lisa Carrington (44,638). La medalla de plata ha estat per a laucraïnesa Inna Osipenko-Radomska, amb un registre de 45,053 segons.