LA RONDA BASCA

'Purito' repeteix victòria en un vibrant duel amb Samuel Sánchez

El ciclista català i el campió olímpic es jugaran el triomf a la Volta al País Basc en la contrarellotge d'Oñati

El gran grup transita per l’alt d’Elosúa a la Volta al País Basc.

El gran grup transita per l’alt d’Elosúa a la Volta al País Basc. / Javier Etxezarreta (EFE)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Vibrant i espectacular el duel amb quèJoaquim PuritoiSamuel Sánchez han obsequiat els aficionats aquesta tarda en la cinquena i penúltima etapa de laVolta al País Basc. Ha estat una lluita dalt d'una bicicleta digna d'una etapa d'una gran volta. Purito ha repetit victòria, després del triomf de dijous en la jornada reina de la ronda basca. Ho ha fet davant del campió olímpic. Tots dos han travessat la línia d'arribada amb el mateix temps després de distanciar i deixar eliminat el que demà havia de ser el seu principal enemic en la contrarellotge final de 19,8 quilòmetres, l'especialista alemanyTony Martin, vencedor, entre altres etapes, de lacronofinal delTour 2011, a Grenoble.

Notícies relacionades

TantPuritocomSamuhan demostrat aquesta tarda a Guipúscoa que quan dues figures del ciclisme no desitgen que una etapa s'acabi a l'esprint no hi ha arribada massiva que se'ls resisteixi. Tots dos han atacat en la pujada final que conduïa a Oñati on han sorprès la resta de rivals, en una jornada marcada per la fuga del perillós i voluntariós ciclista croatKiserlovski, de l'Astana.

El corredor català i l'asturià han deixatMartin a 56 segons en la general, un temps que sembla excessiu i molt complicat de recuperar demà en la contrarellotge final.Samuel Sánchez, a tan sols 9 segons dePurito, es presumeix com el gran candidat a triomfar en la classificació final, tot i quePurito, amb dues victòries d'etapa, també té el podi assegurat.