CRUYFF PARLA DEL BARÇA I DE LA FINAL DEL MUNDIAL

Cruyff: "No tornaré a ser president d'honor del Barça encara que els socis ho demanin"

L'extècnic veu Espanya "favorita" en la final davant Holanda

3
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ

Sense alçar la veu però amb molta contundència. Així s'ha expressat avui Johan Cruyff al tranquil reducte d'El Montanyà per deixar clar que no tornarà a acceptar la presidència d'honor del Barça. "No ho faré encara que els socis ho aprovin en l'assemblea de compromissaris. Per a mi s'ha acabat tot", ha assegurat Cruyff, que ha revelat que se sent "tocat en l'orgull" per l'actitud de la junta respecte a la seva persona. "Ni Charlton al Manchester United ni Beckenbauer al Baryern de Munic han hagut de passar pels socis. És el premi honorífic a una trajectòria", ha agregat l'extècnic deldream team.

Cruyff ha desvelat que aquesta setmana va rebre una trucada de Sandro Rosell per parlar d'aquest assumpte. "Crec que va ser dilluns, però ara no sé de què vol parlar, jo ja he deixat de ser un problema. No ho volia ser per a ningú. A més, si volia parlar amb mi d'aquest tema ho va poder fer abans del 15 de juny per evitar tot aquest circ. Ara ja està", ha sentenciat Cruyff, que ha afegit que el dia que va tornar la insígnia "va ser un dels més tristos" de la seva vida. No obstant, ha explicat que també ha sentit l'afecte dels socis, de molts d'ells. "Molts socis i aficionats m'han expressat el seu suport pel carrer. Amb tot això no fa falta passar per l'assemblea".

El contracte de Guardiola

Johan també ha expressat la seva estranyesa pel fet que Pep Guardiola encara no hagi firmat el seu contracte. "És molt estrany, sí, perquè semblava que tothom hi estava d'acord i sembla que no és així". Cruyff ha explicat que no li estranya que el tècnic blaugrana només vulgui firmar per un any. "És el normal. Ja no hi som molts dels que estàvem al seu costat: el president Laporta, Txiki, jo també estava allà al darrere... És normal que només vulgui un anys", ha afirmat.

Sobre Andoni Zubizarreta, nou director esportiu, ha assegurat que no sap si ho pot fer bé o malament. "No he parlat amb ell, així que no puc dir res. Només li desitjo molta sort", ha dit de l'exporter blaugrana, a qui li va donar la baixa després de la final de la Champions a Atenes el 1994.

Cruyff ha assegurat que considera Espanya "favorita" per guanyar la final de demà davant Holanda, "però té una mica més de pressió", ha afegit de l'equip de Vicente del Bosque. Sobre les seves preferències, Johan s'ha mostrat diplomàtic: "Guanyi qui guanyi estaré content", i ha considerat que la clau del partit estarà "en el domini de la pilota i a moure-la molt ràpid".

L'extècnic blaugrana ha assegurat que també ell creu que el futbol li deu un Mundial a Holanda. "Però aquí ningú està per fer regals". Cruyff s'ha desfet en elogis a Del Bosque. "És un senyor en tots els sentits, com es comporta a la banqueta, amb la premsa, amb els jugadors... Sembla que tingui dues mans esquerres". "Espanya sempre ha tingut bons jugadors, però mai un equip. Ara sí, i això és mèrit del seleccionador".

Notícies relacionades

Sobre l'estil de joc de la selecció ha dit que és normal que s'assembli al del Barça. "Hi ha molts jugadors de l'equip de Guardiola, un futbol pel qual molta gent té carinyo. És una mica com la filosofia del 74", ha agregat rememorant lataronja mecànica,de la qual va formar part i que malgrat perdre la final del Mundial davant Alemanya segueix sent recordada com un dels millors equips de tots els temps.

Elogis a Del Bosque