FUTBOL

Oleguer es disculpa per exercir de copilot al Ral.li Catalunya

El defensa hi havia anat sense permís del club, però no se'l sancionarà

3
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / BARCELONA

Oleguer ahir va tenir un mal dia. I no va ser al camp. Al matí, el defensa va pujar al cotxe de Xevi Pons (Subaru Impreza WRC) per exercir de copilot i va realitzar una de les quatre passades pel tram d'entrenament del Ral.li Catalunya situat entre Tivissa i la Serra d'Almós. Oleguer, no obstant, no havia demanat permís al club. A la tarda, va arribar amb gairebé mitja hora de retard a l'entrenament perquè un accident va col.lapsar l'autopista AP-7. Després, Oleguer va entrar al despatx de Frank Rijkaard per disculpar-se per haver infringit un article del codi intern de la plantilla que prohibeix fer esports de risc.

Després d'explicar-se, el Barça ha decidit no sancionar-lo. Però el tècnic va fer saber al jugador que s'havia equivocat. No calia. El mateix Oleguer es va adonar que havia ficat la pota. Just aquesta temporada, quan el club està més sensible que mai a aquesta mena d'actes, després del desgovern de la passada, el defensa va acceptar la invitació de Pons per anar al ral.li. No l'hi va dir a ningú del club. Va pujar al Subaru per participar en un tram de proves previ a la carrera, que es disputa a partir d'avui. Oleguer, seguit per les càmeres de televisió, va disfrutar de l'experiència.

EL MILLOR TEMPS

Se'l veia relaxat, malgrat que va sortir fins i tot de la carretera, i va fer que dos guàrdies civils abandonessin precipitadament el voral. El defensa llavors era aliè a l'aldarull que va viure després. Al matí, tot van ser somriures i bromes amb Pons, que va guiar el cotxe fins a aconseguir el seu millor temps en sec, perquè després la pluja va condicionar els assajos.

Aquest bon registre el van celebrar tots dos, pilot i copilot, a l'interior del cotxe. Després, de tornada al Camp Nou, tot es va complicar per a Oleguer. Va arribar tard a l'entrenament perquè va haver de fer cua a l'AP-7 a causa d'un accident de trànsit que va col.lapsar la via. Amb prou feines va estar 20 minuts a La Masia, sota una intensa pluja, participant de la suau sessió amb els titulars de Stuttgart, i es va colar als vestidors. Poc després, entrava al despatx de Rijkaard. Al tècnic no li va agradar gens el matí al ral.li d'Oleguer, tot i que els seus companys, com va ser el cas de Thuram, intentessin disculpar-lo. "No sé si el ral.li és un esport de risc. Quan un jugador fa això, pensa que no ho és. Potser des de fora sembla que sí, però des de dins, no", va dir ahir el francès.

REPRIMENDA DE RIJKAARD

Però aquests arguments no li van estalviar a Oleguer la reprimenda de Rijkaard, entre altres raons perquè no l'hi havia comunicat prèviament. A la reunió al vestidor, el defensa no va tenir cap més remei que acceptar que s'havia equivocat i el club, seguint els consells de l'entrenador, ja ha decidit que no el sancionarà econòmicament. Però, al mateix temps, Rijkaard va advertir que no tolerarà que es repeteixi un episodi així perquè s'incompleix el codi intern de la plantilla. Precisament, ahir, Samuel Etoo es va veure involucrat, segons va informar La Sexta, en un accident lleu amb una motorista a l'entrada d'un aparcament. El mateix camerunès va atendre la ferida i la va portar a un hospital.

Notícies relacionades

MILITO I PUYOL, RECUPERATS

Entre tant incident automobilístic, Rijkaard va poder, almenys, rebre ahir un parell de bones notícies. Tant Milito, que es va perdre el duel de la Champions amb l'Stuttgart per unes molèsties, com Puyol, que va patir una contractura al bessó de la cama dreta, van treballar, ells sí, amb normalitat. Sota la pluja de La Masia i preparats per jugar diumenge contra l'Atlètic.