FINAL DE LA COPA LIBERTADORES

El Boca Juniors guanya la seva sisena Copa Libertadores davant el Gremio brasiler

L'exbarcelonista Riquelme decideix el partit a favor de l'equip argentí amb dos gols

1
AFP / PORTO ALEGRE

El club argentí Boca Juniors ha tornat a escriure una nova pàgina en la història de la Copa Libertadores de América al sumar el seu sisè títol sud-americà amb un nou triomf sobre el brasiler Gremio, aquesta vegada per 2-0 en la revenja disputada ahir a Porto Alegre. Els xeneizes han celebrat la victòria, gràcies a dos gols de l'exbarcelonista Juan Román Riquelme, fent una volta a l'Estadio Olímpico Monumental de la capital de Rio Grande do Sul (Brasil).

El partit d'anada a Buenos Aires va acabar 3-0 a favor de Boca, i per això el Gremio estava obligat a obtenir el mateix resultat a l'estadi olímpic, davant de més de 50.000 espectadors.

Primera part igualada

Els primers 45 minuts van transcórrer sense avantatge clar de cap dels equips. El Gremio va començar el partit atacant pel sector esquerre amb entrades de Carlos Eduardo i avançaments de Diego Souza buscant encreuaments al mig de l'àrea, però Boca no es va replegar totalment i va intentar respondre amb passades a Palacio i al davanter centre Martín Palermo.

En el minut 35, el Gremio va haver de substituir el davanter Tcheco per lesió, i va donar entrada a l'argentí Schiavi. L'estratègia va donar opcions de marcar a l'equip local quan Diego Souza va robar una pilota i va preparar un contraatac que va culminar amb un xut que es va estavellar al travesser argentí.

Dos gols de Riquelme

En el segon temps, el tècnic Mano Menezes va fer sortir al camp el migcampista Amoroso per augmentar la pressió. El canvi no va poder evitar el primer gol de Riquelme en el minut 69, després d'un avanç per la dreta i una passada encreuada a un angle de Saja. Més tard, el jugador va tornar a aprofitar un error defensiu i va marcar el gol final del partit en el minut 80.

Juan Román Riquelme va ser elegit al final del partit el millor jugador de la final de la Copa Libertadores de América 2007, després d'adjudicar la victòria al seu equip.